Sofus flyver rundt i landet

Ramasjang ser ud til at have fået en god ide.

I stedet for at sende 2000 timers generisk underholdning, vælger de i stedet at producere en serie selv, hvor Sofus ser ud til at have fået hovedrollen.

sofusflyver.jpgPlanen er at lade Sofus, der er Ramasjangs nye “verdensstjerne” vis de mindst børn hvad der sker her i landet, og i resten af verden.

Dermed bliver der rent faktisk tale om en slags “dokumentar-serie for de mindste”, hvor de kan lære lidt om hvad der sker rundt om i verden, og her i landet.

De fleste udsendelser ser ud til at blive startet med “Hvor mon jeg er landet?”, hvilket Sofus altid spørger om når han endnu engang er landet et nyt sted rundt om i landet.

Sofus er nemlig ikke blot den berejste tøjbamse fra Ramasjang, han er også ham der rejser rundt i Danmark, Norden og resten af verden for at besøge – andre – helt almindelige børn i deres hverdag.

Og da det jo er for børn, springer Sofus naturligvis ud med faldskærm “et nyt og ukendt sted” hver gang.

sofusunge640.jpgHer er det så at enkelte kunne blive bange for at Sofus ikke forstår hvad børn i Bangladesh, for eksempel siger.

Men det gør han.

Han er nemlig en bamsehund. Og da de som bekendt forstår alle børns sprog, kan lokale børn der kigger med “få indblik i, hvordan en hverdag kan udforme sig rundt omkring på kloden”.

Redaktør Ulla Hæstrup fra B&U forklarer:

-Sofus bor i landet Ramasjang. Men det helt særlige ved ham er, at han primært er ude i virkeligheden hos ægte børn. Det er der ikke rigtig nogen af vores andre karakterer der er. For eksempel inviterer Rosa, Hr. Skæg og Kristian fra “Ramasjang Mysteriet” børn ind i deres univers. Derfor er det vigtigt, at Sofus som den rejsebamse, han er, peger mere ud i verden end ind i landet Ramasjang. Han er simpelthen en ny måde at lave dokumentar og reportage programmer for de små på, slutter hun og når lige at løfte sløret for at der er premiere på lørdag 6. september, hvilket +plus pictures garanteret også glæder sig til.

Foreløbigt er der optaget otte programmer, men flere er på vej.

Senere kigger Sofus forbi Zambia, da han (?) også har været dernede og medvirke i fem programmer til årets U-landskalender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *