AJA ude med lidt Kona & Io nyt

Nyere tids mest vingeskudte 4K kamera, Ajas Cion, får nu en smule hjælp af Aja, der er taget på NAB2015 for at fortælle at de er ude med et “låneprogram”, hvor de er parate til at låne mere end 100 Cion kameraer ud til folk, der så ellers bare kan producere løs på det, og forhåbentligt efterfølgende kan fortælle at kameraet der har samme CMOS som blandt andet Black Magics URSA bestemt kan lave nogle flotte billeder.

Netop den kritik kameraet og producenten er blevet udsat så meget for, at – gætter vi – salget enten er gået helt i stå, eller at det aldrig kom igang.

cion640-3.jpgDet er dog ikke det eneste Aja er taget på NAB2015 for at vise frem.

Deres Kona og Io serie er netop blevet opdateret så det nu er muligt at optage AJA Raw ingest til Cinema DNG files fra deres Cion Production Camera i op til 4K 60fps på både Mac og Windows via deres Io 4K.

Kona 4 kan capture AJA Raw i op til 4K 120fps på Windows og 4K Avid DNxHR så det er muligt at klippe løs med det samme i Avid Media Composer version 8.4.

Nick Rashby, President, AJA Video Systems siger:

-At this years NAB were opening up several new options for capture, starter han og fortsætter.

-AJA Raw support is huge for many of our Cion customers who already own and use Kona 4 or Io 4K devices in production, providing a cost effective and flexible approach for Cions Raw workflows either on-set or in the edit suite. The addition of Avids great new DNxHR codec offers more options for high quality 4K finishing in an efficient file size, slutter han.

Er du til streaming er den nyeste software rent faktisk parat til at streame direkte til din Telestream Wirecast account, der jo kan streames gratis via YouTube via Io Express.

Læs mere om Ajas nyheder her, hvor det – desværre – fremgår at det ikke bliver muligt at låne et Cion andre steder end i Nordamerika.

Her lige deres sidste Cion promo, der fortsat bliver sablet ned af mange.

Selv om at det altså begynder at blive svært at mene andet end at det der kommer ud af et Cion rent faktisk ser væsentligt bedre ud end det der kommer ud af et URSA.

AJA CION NAB 2015 Reel from AJA Marketing on Vimeo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *