Succeshistorien TV2 Sport

Sportschef, Frederik Lauesen sagde ved premieren:

-TV2 Sport er et afgørende omdrejningspunkt i TV2s sportsstrategi, og efterhånden kan vi næsten ikke huske, hvordan hverdagen var, inden TV2 Sport gik i luften, sluttede han.

Målet var dengang at gøre kanalen til “landets mest sete dedikerede sportskanal”.

Og da den ambition er blevet indfriet på bare seks måneder glæder TV2 sig til at fortsætte den indsats.

Gallup kunne således i sidste uge fortælle at der var 436.000 der kiggede forbi kanalen i sidste uge.

Heraf var 157.000 under 50 år.

Og det er de glade for på TV.

Sportschefen fortsætter.

-For sportsredaktionen på TV2 har det været nogle forrygende og meget arbejdsomme fem-seks måneder. Vi vil være størst blandt de dedikerede sportskanaler, og det er med stolthed og ydmyghed, jeg kan konstatere, at det lykkedes i vores første halvår takket være stærke sportsrettigheder og en formidabel indsats hos vores folk. TV2 Sport er et afgørende omdrejningspunkt i TV2s sportsstrategi, og efterhånden kan vi næsten ikke huske, hvordan hverdagen var, inden TV2 Sport gik i luften, slutter han.

cykel640.jpgTV2s egne tal fortæller at stationen nu står for 1,3 procent af seernes TV kiggeri.

Og da det er mere end TV3 Sport der blot har 1,1 procent af TV seningen, er TV2 altså størst på dette område.

Med til den historie hører ydermere at TV3 Sport er gået ned fra 1,6 procent i første halvår 2014.

TV2s sportskanal har med andre ord hentet deres seere der.

Eurosport, TV3 Sport 2 og Eurosport 2, har til sammen ligning bare 0,6, 0,5 og 0,4 procent af TV forbruget.

Den samlede mængde sports TV set på de “dedikerede sportskanaler” er omvendt vokset fra 3,1 til 4,0 procent, hvilket understreger at seerne er parate til meget mere sports TV.

Live

Det helt store buzz ord i den forbindelse er naturligvis at seerne vil se begivenhederne “Live”.

Uanset om det er dansk sport eller danske sportsstjerner i internationale stævner, er det dem der efterspørges på TV2 Sport. Og så er dansk håndbold et hit.

Derfor kan det ikke undre at TV2 “udvider” og sender meget mere og endnu flere “danske håndboldkampe” i den næste sæson.

Som TV 2 skriver det i den forbindelse er dette kun muligt da der er blevet udviklet “nye og billigere produktionsmetoder”.

Frederik Lauesen forklarer videre:

-Lige nu sender vi VM i kvindefodbold og European Games i Baku, og hen over sommeren tilbyder TV2 Sport bl.a. ekstra Tour de France-dækning, VM i udspring, VM i bueskydning, VM i svømning, VM i badminton, VM i kano og kajak samt DM i speedway, slutter han og understreger dermed at sports interesserede seere ikke holder sommerferie.

Eller hvis de gør det, sker det foran skærmen.

Kanalen har ydermere købt eksklusiv retten til dansk ishockey, dansk DTC-motorsport og dansk basketball, der ydermere har oplevet en fremgang af det der hedder “tilskuere” der kan undre da de jo ellers kan se det hele på TV2 Sport.

Ellers er det danske badmintonspillere i All England og Super Series-turneringer i Asien, europæiske cykelløb samt VM i ishockey med dansk deltagelse der hitter blandt de 436.000 der kiggede forbi kanalen i sidste uge.

Kanalen tilbyder ydermere også egentligt magasinprogrammer som de kendes fra koncernens andre niche kanaler.

Således har “Sportsquizzen”, “SportsLab” og “Kontra” oplevet seerinteresse på TV, ganske som formaterne også bliver set på TV2 Play.

Et andet begreb der bliver arbejdet med på TV2 er den skaldte “genudsendelsesværdi”.

Og her har disse formater også været effektive.

Planen er at fortsætte alle disse magasiner til efteråret.

Allan Hvid, der redaktionschef for TV2 Sportscenter, der koordinerer de mange sports udsendelser og rettigheder, som TV2 Sport nyder godt af, siger:

-I forlængelse af TV2s digitale strategi har TV2 Sport i høj grad formået at rykke digitalt og har sikret bedre udnyttelse af vores TV rettigheder på tv2.dk, web-tv og TV2 Play. Det har vi formået at gøre mange gange – senest tirsdag 23. juni, hvor den længe ventede rapport fra Anti Doping Danmark blev offentliggjort. Her blev pressemødet om offentliggørelsen fulgt op af liveblog og mange webtv-klip på tv2.dk, nyhedsindslag på TV2 og TV2 News, et debatprogram med eksperter, der bl.a. besvarede seerspørgsmål fra livebloggen, og henvisninger til TV2 Play, slutter han og når lige at understrege:

-Vi har altid været gode på levende billeder, men vi har vist, at vi kan få endnu mere ud af vores rettigheder digitalt. Vores medarbejdere har leveret en stor indsats og har opnået fantastiske resultater på bare otte måneder. Hvad kan det ikke blive til om et år eller to, slutter han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *