Sony går 4K HDR på Hawaii PGA Tour

Det er ikke helt sikkert, men det kunne se ud til at Sonys Pro Team har kastet sig ud i verdens første 4K HDR produktion, der endte med at blive “The 2016 Sony Open in Hawaii PGA Tour event”, der bliver optaget med en række HDC-4300ere, der sender deres output to steder hen i to forskellige opløsninger.

Det ene signal bliver brugt til at “matche”(?) en række HDC-2500 kameraer, der som bekendt er “konventionelle” 1080P HD kameraer, som sørger for hovedproduktionen ( der er i HD).

Heldigvis kan de heldige HDC-4300ere dog andet og mere end at skyde i HD.

camtoi640.jpgDe kan jo netop også – samtidigt – levere et 4K HDR signal, hvorfor “The 2016 Sony Open in Hawaii PGA Tour event”, ender med både at blive en blandet HDC-2500 og HDC-4300 HD produktion samtidig med at det også ender som en 4K (UHD?) HDR produktion, der – naturligvis – bliver suppleret med et par F55 kameraer der sørger for såkaldt “on course segments”, der vist er kendt som EFP herhjemme.

Naturligvis i 4K HDR.

Alec Shapiro, president, Professional Solutions Americas, Sony Electronics siger:

-Golf Channel is giving us prime real estate to get the best possible angles in 4K, starter han og fortsætter.

-Sports in general are a perfect match for 4K, but golf is especially impressive. With 4K, viewers can really see every break of the greens and see the texture of the grass, slutter han.

Sony er ikke så venlige at de forklarer – særligt mange – flere tekniske afspekter.

De pointerer dog at signalerne ender på “separate servers as part of Sonys ongoing research in HDR production”, hvilket kunne betyde alt fra flere OB vogne til at 4K HDR produktionen reelt produceres med selectede kameraer til senere redigering/mix.

camet640.jpgPublikum der møder op vil dog kunne nyde godt af 4K produktionen.

Der vil nemlig blive opstillet en række 4K HDR monitorer rundt om på golfbanerne, så publikum vil kunne se med i hæderlig 4K, på the Waialae Country Club, hvor turneringen afholdes.

Som vi forstår det bliver turneringen spillet fra den 14. til den 17. januar, hvilket betyder at turneringen starter engan fredag nat dansk tid.

Det burde være pænt sikkert at turneringen også bliver sendt her i landet.

Sikkert “kun” i 1080P.

Sony har ikke fortalt hvor de har planer om at vise optagelserne i 4K HDR.

Men gad vide om de ikke dukker op på NAB, og måske endda BVE i London sidst i februar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *