Viafree melder sin ankomst

Som vi forstår det, er det planen at lancere Viafree i hele Skandinavien engang efter sommeren, hvor alle der har adgang til internettet, eller som er så heldige at have en mobil, med garanti kan se en masse af MTGs formater ganske gratis som en del af den streamtjeneste som MTG er på vej med.

Planerne, vil – som vi ydermere forstår det – primært tilbyde indhold fra TV3 kanalerne, hvilket “” vel sagtens – vil inkludere formater som “Familien fra Bryggen”, “Paradise Hotel” og andet.

pad640.jpgTjenesten der lanceres samtidig i Sverige, Norge og Danmark, kommer til at basere indtægterne på TV(?) reklamer, hvilket betyder at dem der vil have gratis adgang til Viafree bliver nødt til at se reklamerne.

Fordelene ved denne “finansieringsform” er at MTG pludselig er parat til at placere tusindvis af timer af indhold i deres egen tjeneste, da de jo ved at seerne både ser indholdet og reklamerne, når de hænger ud på Viafree.

Det bliver enten fra starten af, eller kort efter også muligt at supplere op med forskellige former for abo på andre MTG tjenester.

Herunder Viaplay.

Tiltaget betyder – i følge MTG – at de når Viafree går i luften tilbyder mere “digital underholdning” end andre mediehuse i Norden.

Noget der understreges af at de i Sverige tilbyder formater som “Parneviks”, mens det i Norge bliver muligt at se “MasterChef”.

Som pointeret kan vi her i landet hygge igennem med “Familjen fra Bryggen” og “Paradise Hotel”, der vist nok ender med at køre i alle lande.

Der bliver ydermere tilbudt indhold fra Splay, der såmænd også er en del af MTG ( 81 procent ) ganske som det ser ud til at planen er at introducere brugerne for blandt andet e-sport via ESL.

stodder.jpgDer skulle også komme indhold fra Comedy Central og MTV, som MTG jo sælger TV reklameplads for i Norden.

Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s VD og koncernchef siger i en svensk pressemeddelelse:

-Viafree innebär ett nytt och viktigt steg i vårt breda digitala erbjudande. Vi gör vårt innehåll så enkelt och brett tillgängligt som möjligt, och vi hoppas att både lokala och internationella innehållsleverantörer och distributörer vill göra oss sällskap i tjänsten. Genom Viafree och Viaplay blir MTG unika med ett heltäckande digitalt erbjudande till våra tittare. Vi tar därmed utbudet för online video i Skandinavien till en helt ny nivå genom att erbjuda konsumenterna mer innehåll än någonsin tidigare!, slutter han.

Ander Oliver Andersen, digital direktør for den danske del af MTG, supplerer

-Vi glæder os til at introducere Viafree til danskerne. Det er næste naturlige skridt i udviklingen af digitalt indhold, og vi ser det som en ny samlet destination af indhold, hvor alle er inviteret med. Vi gør vores gratis indhold så let og bredt tilgængelige som muligt, og vores ambition er at tiltrække andre indholdspartnere til Viafree, som kommer til at leve sideløbende med Viaplay, som jo er vores premium on demand betalings-tjeneste, slutter han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *