9000 timers optagelser

Channel 4, der netop har optaget endnu en omgang “The Island”, kigger tilbage på hvad der ligner lidt af et mareridt.

For at kunne dække deltagernes gøren og laden, har de netop kigget og klippet sig igennem voldsomme 9000 timers optagelser, der blev optaget af deltagerne selv, og – som vi forstår det – en række TV hold, der – kun – optog ind imellem og når værten var med.

Vi har nedert fundet et par klip fra den forrige sæson, der – helt sikkert – ikke var nær så vild som den nye, der bliver sendt lige om snart.

En sæson, der vil være klippet ned fra 9000 timer, til noget der kan bruges på TV, og som er spændende.

Selve optagelserne, der som pointeret er forestået af deltagerene er klaret med en bunke Zaxcom optagere, der blot optager lyd.

brugdenceleb.jpgDet gør den til gengæld 24/7.

Billederne er optaget med 4 Canon XF105, som vi gætter på at de omtalte TV hold har håndteret, suppleret af fire PMW200, der ligeledes må være blevet håndteret af nogle der kan se forskel på for og bagende.

Slutteligt har ( alle ?) deltagerne, eller i hvert fald en del af dem, været udstyret med 8 GoPro, der tilsammen optog over 300 timers video og audio om dagen, hver dag i de fire uger, “The Island” blev optaget på.

Der blev i den forbindelse optaget audio hele tiden, og “kun” 15 timers video, hvilket ligner et koncept.

Det interessante i den forbindelse, er at produktionen, der boede på “nabo øen”, tyggede sig igennem det meste på otte Avid ingest enheder, der blev suppleret af fire Avid redigerings suiter, der boede med to 64TB servere og et par Avid ISIS media servere.

Det hele blev så ellers backet up på et LTO5 bibliotek, så alt blev gemt, til senere brug, hvis relevant.

Det hele blev så ellers logget og “kigget igennem” på otte bærbare Macs, suppleret af endnu et et par Forscene ingest servere.

I en container, der ikke blev åbnet, stod det samme antal af det hele, i “spare parts”, så de 25 mennesker i produktionen var garanteret et sikret workflow, uanset hvad der gik i stykker.

Da det er indbyggerne på øen der optager sig selv og hinanden, henter produktionen de optagede kort hver morgen, og bytter disse ud med nye kort, så de kan optage videre.

Og allerede under før Ingest bliver der lavet 2 kopier, hvorefter originalen bliver ingestet på en Media Composer.

Som vi forstår det, er Princess Productions, der er en del af Endemol Shine Group producent på projektet her.

Og da havde før de tog afsted fået udviklet et specielt Avid/Forscene workflow, der primært fokuserede på volumen, da alle var klar over at der ville blive optaget voldsomme mængder af lyd og billeder på “The Island”.

Paul Jones, head of post production at Princess Productions forklarer:

-As we were going to edit the series using Avid, it made sense to use the platform as the start point for media ingest and sync map creation, starter han og fortsætter.

-When managing such vast amounts of media to tight deadlines it was vital to structure our media workspaces correctly right from the start and then build the workflow through to Forscene, ensuring a seamless transition between the platforms and avoiding any issues further down the line, fortsætter han.

-Avid is great for building our sync maps quickly, reading auxiliary timecode on some devices and allowing the edit assists to manually eyeball sync cameras with no timecode.

-These sync maps really take the place of rushes for viewing and editing through the edit run, so it”™s best for us to make them right at the outset, slutter han.

Der var dog intet der gik som det skulle, selv om at det hele var planlagt ned til mindste detalje.

De umuligt mange timers optagelse, krævede tidligt flere loggere end er var på naboøen, hvorfor der blev hyret fier loggere ind.

De blev dog i London, hvor efterarbejdet skulle forestås.

Og her var Forscene ret heldig, da denne kunne give produktionens “cloud” mere båndbredde, så der kunne sendes en masse optagelser hjem som proxy, der så ville være parat når produktionen kom tilbage.

Somvi forstår det, er produktionen netop kommet tilbage.

Der går dog fortsat et stykke tid før produktioenen lander på Channel 4, hvorfor de klip vi har fundet er fra den forrige sæson.

De giver dog stadig et fint billede af at der her – virkeligt – er tale om en produktion der er langt uden for den virkelighed seerne ellers kender fra de mere vel etablerede reality shows.

Læs mere om Forscene her

Læs mere om Avid her

Det er muligt at læse mere om serien hos Channel4 her

Eller på deres Facebook side her, hvor der er klip fra celeb versionen.

Den produktion vi har omtalt her, er den kommende sæson, der bliver sendt i 2017.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *