Rory Peck prisen netop uddelt

Sony der er blandt dette års sponsorer til The Rory Peck Awards, har netop fundet deres vinder.

En vinder der – i bedste stil – end ikke kunne komme, da han allerede er taget videre på næste film fra endnu et krigsramt område.

Vinderen, Marcel Mettelsiefen, der er fra Tyskland, er – i følge kærresten – dog pænt glad for hans nye FS7, der bliver kastet på en flvver inat, da planen er at optage i morgen tidlig.

fixerstorfb.jpgBaggrunden for vinderen – og i det hele taget – Rory Peck, er selvsamme Rory Peck, der – som Marcel Mettelsiefen – var en af de her fotografer/journalister der insisterer på at opsøge de vildeste historier, og dække dem på umulige måder.

Som eksempel er Marcel Mettelsiefens historie, “Children on the Frontline: The Escape”, historien om hvad der sker bag den “krig” og “fygtningestrømmen”, som ingen vestlige medier har tid til at kigge på.

Deres seere har heller ikke tid, og der skal jo også produceres daglige – lokale – nyheder, hvorfor den nære historie, som den Marcel Mettelsiefen, har fundet frem og nu vundet the Sony Impact Award for Current Affairs pris for, sjældent – eller aldrig – når vores TV skærme.

Det er dog pænt sikkert nu, at denne historie vil nå os, da prisvindere som denne film har det med at blive omtalt internationalt, og blive sendt på DR.

dod1.jpgSådan er det ikke med Paul Salahadin Refsdal, den norske næsten vinder på shortlisten. Her følger vi en Al-Qaeda selvmordbomber, over en længere periode.

Måske endda indtil han ikke er mere.

Noget du først finder ud af, når du ser filmen.

Der indtil videre blot har fundet distribution i Israel, der – ikke overraskende – er voldsomt interesseret i at vide hvad der sker inde i hovedet på en selvmordbomber.

I dette tilfælde en af dem der kører en lastbil ind i store områder og slår en masse mennesker ihjel.

Der var andre nominerede, ganske som der også var en lang række andre vindere ved dette års Rory Peck Awards.

Herunder Will Vassilopoulos der vandt The Rory Peck Award for News for “Fear and Desperation: Refugees and Migrants Pour into Greece”, som Agence France Presse har købt til visning.

Marco Salustro vandt The Rory Peck Award for hans News Features for “Libya”™s Migrant Trade: Europe or Die”, som Vice News har købt til distribution via HBO i USA.

Kvinden der kigger håbefuldt ud i luften er “Angel”, der er fixer på den tyrkisk/Syriske grænse, med noget så specielt som evnen til at dele vind og vejr.

Når BBC eller CNN spørger hende om kilder der repræsenterer begge sider af samme sag, er det det hun leverer.

En evne hun netop også har modtaget en Rory Peck Award for.

Vi vender tilbage senere med en mere fyldestgørende dækning af priserne og vinderne.

Og så har vi fået lov til at pille ved det nye FS7 mk2 torsdag, så mere om det senere, også.

Herunder Marcel Mettelsiefens “Children on the Frontline: The Escape”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *