Imorgen er store ventedag

Nu hvor hovedparten af befolkningen fejrer jul imorgen, den 24. december forventer DR at ” Tv-seningen bliver som på en varm sommerdag”.

Og hvad er så det, tænker du sikkert.

Ja det er ikke særligt mange seere i følge DR.

Det har dog ikke forhindret DR i at have planlagt at sende “Mens vi venter” med Bubber og Silja Okking, der er tiltænkt de mindste, der stadig må formodes at se TV, selvom at resten af familien slapper af og ikke ser TV.

I bedste stil begynder “Mens vi venter” klokken 09.00 om morgenen, og fortsætter frem til noget de minder om klokken 15.00 hvor børnene så blot har set 6 timers TV, før de skal til at fejre jul med andre end et TV.

bubberskod44.jpgMedieforsker Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning kan dog fortælle at det også “stort set” kun er børnene der ser TV denne dag.

Juleaften er ikke den dag i året, der bliver set allermindst fjernsyn, men det er tæt på. Den bliver kun overgået af nogle varme sommerdage, hvor folk ikke synes, det er oplagt at sidde ved skærmen, slutter han.

Som eksempel forventer DR at der er op imod 400.000 seere, der ser TV juleaften.

Og da det primært er “en broget skare af unge og ældre og af folk, der ser TV alene”, er programmerne tilpasset denne uhomogene gruppe.

En gruppe der i følge Kantar Gallups TV-meter-målinger ser således ud den 24. december:

-Hver dansker over tre år så TV i to timer og 15 minutter den 24. december sidste år, og det var væsentligt mindre end på en gennemsnitlig dag i 2015, hvor hver dansker så fjernsyn i to timer og 52 minutter hver dag. Det lavere tidsforbrug skyldes i høj grad, at mange har TV”™et slukket om aftenen, hvor der i stedet bliver brugt tid på at spise and og pakke gaver ud, fortsætter medieforsker Henrik Gregor Knudsen.

Igen.

Børnene har ingen problemer med at se TV, hvorfor de – typisk – tænder dette ved 7-tiden om morgenen. Dagen kræver jo – i mange familier – at der laves mad dagen lang, hvorfor børnefamilier parkerer deres børn foran TV, mens der bliver lavet mad.

Der var dog mange der så TV sidste år, den 24.

Konkret var der klokken 16.31 hele 1.552.000 der så DR1, mens der blot var 283.000 der så TV klokken 20.47 sidste år.

Det er – diplomatisk formuleret – meget få.

Henrik Gregor Knudsen fortsætter.

-Det er helt tydeligt, at TV-seningen begynder at stige igen, når der er blevet danset om træet og pakket gaver op omkring klokken 22.00, fortsætter han og nævner at der var “550.000, der så en af de danske TV-kanaler ved midnatstid natten mellem den 24. og 25. december, hvor Pave Frans gik i gang med midnatsmessen i Rom”.

Ham har vi lige fundet en promo for. ( OK vi fandt hele udsendelsen, hvis du ikke så den sidste år )

Uanset.
Go jul herfra også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *