Valkyrien storhitter

Nu er det jo snart 10-12 år siden vi her i landet sidste kan gang kunne blære os med at vi lige fik lidt Emmyer for vores dramaproduktioner.

Bevares, Maria Rørbye Rønn modtog en Æres Emmy tilbage i november, men det var altså ikke for en dansk drama produktion, men derimod fordi der – overhovedet – er blevet produceret drama her i landet.

Igen.

valkyrien1.jpgDansk drama sælger som aldrig før, og det er nu – næsten underordnet – hvad der bliver produceret af DR, bare det er DR proucerer. Så kan det sælges.

Sideløbende har vores naboer i langt højere grad end os, længe sendt instruktører, skuespillere, fotografer og meget mere til alt fra Hollywood til New York, ganske som at deres koncepter – for længst – har overgået det danske, både i salg, licens og remakes.

Derfor kan vi allerede nu garantere at Valkyrien, bliver solgt til et utal af lande.

Og naturligvis også Danmark, da TV2 såmænd allerede har købt serien til visning.

Indtil videre har vi blot set promoen, der er endog “meget kompleks”. Der er simpelthen så mange historier og plots med at man da vist skal være ret ung for at kunne følge med.

Det ser dog ikke ud til have været et problem i Norge.

Læs også  Nent vil også Sci Fi dog som comedy

Vi har netop læst at distributøren på deres twitterside kan fortælle at de to første episoder havde 47,8 procent share til den første episode og 49 procent til den næste episode, så seerne må være vilde med den serie i Norge.

valkyrien2.jpgOg nu hvor Ronnie Fridthjof, fra Fridthjof Film kan fortælle at TV2 såmænd også har købt serien, kan vi altså også her i landet glæde os til at se mere norsk drama, der både er velproduceret og flot.

Noget danske Fridthjof Film såmænd har været med til at sørge for.

De er nemlig co-producent på serien.

Her IMDB link, så du kan læse mere, hvis relevant.

Og her promoen.