Kodak Ektachrome kommer igen

Nu hvor alverdens fan-boys har pointeret at de er glade for at Kodak Ektachrome, der nu hedder Kodak Alaris Ektachrome, er på vej med deres første farve positiv (color reversal film), kan vi andre trække vejret igen.

Ideen er jo sjov.

s8mmcamera.jpgSpørgsmålet er bare om der er plads til Kodak Alaris Ektachrome, i en virkelighed hvor der end ikke eksisterer kemi til at fremkalde den.

Nyheden, der blev annonceret på CES2017, følges i Q4 op med 24×36 film, ganske som vi – formoder – at der også kommer mellemformat film.

Detaljen med Ektachrome, er dog at der er tale om en film der er “kemisk forskellig” fra alle andre film på markedet idag.

De eneste filmtyper der eksisterer idag er nemlig af den såkaldte farve negativ type, der alle kan fremkaldes i samme type kemi.

Sådan er det ikke med Kodak Alaris Ektachrome.

Denne er en “farve positiv” film, hvilket betyder at de færdige billeder på selve filmen, er “positive”, modsat de negative, som fotohandleren – og enkelte fjerne laboratorier – fortsat fremkalder.

gade.jpgAlt sammen noget Kodak er klar over, hvilket ikke betyder særligt meget.

Tiltaget handler nemlig om at Kodak er på vej med et S8mm kamera, der mangler noget film.

Og da det enten ikke er muligt eller realistisk at bruge farve negativ film i dette kamera kommer der nu en Ektachrome i S8mm.

Læs også  Copenhagen Film Fund tryller med midlerne

Senere, formodentligt i Q4 kommer der så 24×36 og mellemformat ( 135 og 120 ) film, der – igen – bliver nærmest umulige at få fremkaldt, ganske som de jo også gerne skulle komme ind i en computer.

Igen.

Stjernholm & Co sælger jo Blackmagics Cintel Film Scanner, der vist stadig koster under 300.000, ganske som der findes enkelte – ikke hysterisk langsomme – ImaCon scannere rundt omkring i landet.

barber.jpgDet betyder dog ikke at budgetunge spillefilm, som “Fences” – som Charlotte Bruus Christensen – har DoP”™et på 35mm film, skifter til farve positiv Ektachrome, da denne filmtype formodentligt aldrig kommer til at blive solgt som andet end S8mm og til fan-boys, der er friske på at sende deres film til USA for at blive fremkaldt. ( ganske som med kodakchrome der døde såp sent som i 2009, red.)

Kodak Alaris, der forresten flyttede til Mexico efter de gik konkurs, og derfor kunne ende med at blive pålagt 35-45 procent importmoms under Trump, er dog glade for at deres gimmick har fået så mange til at reagere:

-The reintroduction of one of the most iconic films is supported by the growing popularity of analog photography and a resurgence in shooting film, siger en ikke navngivet talsperson fra Kodak Alaris og fortsætter.

Læs også  Ny engelsk serie Nent Group

-Resurgence in the popularity of analog photography has created demand for new and old film products alike, slutter hun.

Som pointeret skal denne film fremkaldes i E6, hvilket farve negativ ikke skal ( den fremkaldes i C41 kemi, red. ), hvorfor Kodak Alaris håber på at få solgt en masse af deres kemi, som konsekvens.

-Sales of professional photographic films have been steadily rising over the last few years, with professionals and enthusiasts rediscovering the artistic control offered by manual processes and the creative satisfaction of a physical end product, slutter Kodak Alaris i en pressmeddelelse.

Billederne i artiklen er skudt på Kodak Ektachrome og videoen herunder, viser at Ektachrome virkeligt ser ret sjovt ud.

Kodak annoncerede deres S8mm kamera på CES2016. Det er fortsat ikke til at købe.