Kanal 4 kigger på angst

En af de mest udbredte “sygdomme” her i landet, er såkaldt “psykiske lidelselser”.

Som bekendt lidelser der er sværere at opdage end et brækket ben, hvilket fortsat i 2017 betyder at sådanne lidelser ikke “nødvendigvist” anerkendes.

Alt sammen noget Kanal 4 og Psykiatrifonden kigger på i den såkaldte “Angst-uge”, der er uge 5 i år.

De “usynlige lidelser”, er måske svære at se, hvilket dog ikke forhindrer dem i at ramme mere end 20 procent af befolkningen, der kan være ( permanent) bange for alt fra sygdom til konsekvenser af samme.

slipangsten853.jpgBlandt meget andet.

Ideen på Kanal 4, er blandt andet at være med til at “aftabuisere” og “informere om lidelsen”.

Vært på programmerne som kanalen sender i i “Angst-ugen”, er Rie Helmer og Sofie Lassen Kahlke der i en række “dokumentarprogrammer”, der alle bærer fællestitlen “Slip angsten”, blandt andet kigger på “hvad angst egentlig er”.

De medvirkende, der er alt fra “helt almindelige danskere, der lever et livet med angst”, til de kendte værter, kigger på “hvorfor man får angst” og “hvordan man kommer ud på den anden side igen”.

Chefpsykolog i Psykiatrifonden Michael Danielsen, forklarer:

-Jo tidligere behandling, jo større er chancen for at slippe af med angsten. Derfor er vi rigtig glade for at have dette samarbejde med Kanal 4. For som man kan se i dokumentarprogrammerne “Slip Angsten”, kræver det hjælp og støtte at gå i behandling, men gevinsten er kæmpestor. Man kan leve det liv, man gerne vil leve ““ gøre det, der gør en glad, og som man synes er vigtigt. Psykiatrifonden håber virkelig, at programmerne vil være med til at give mange flere modet til at tage fat om angsten og slippe den, slutter han og bliver suppleret af Kanalchef for Kanal 4 Anne Garlichs, der siger:

Læs også  Alle mod 1 solgt til Tyskland

-Angst er den psykiske lidelse, som rammer flest danskere. Undersøgelser viser, at hver femte dansker rammes i løbet af livet. Det, synes vi på Kanal 4, er et bekymrende højt tal, og derfor er vi gået sammen med Psykiatrifonden i et forsøg på at aftabuisere det at have angst, da den bedste vej ud af det er at turde tale om det. I hele uge 5 sætter vi derfor fokus på angst, der er en folkesygdom, der har store konsekvenser både for den, der rammes, for de pårørende og for samfundet, starter hun og fortsætter.

-Vores angst-uge byder på stærke historier og meget personlige programmer, hvor vi møder en række modige mennesker, der alle fortæller om deres angstlidelse. Som tv-kanal synes vi, vi har et ansvar for at belyse både de lyse og de mørke sider i livet – særligt, når vi rent faktisk kan være med til at gøre en forskel. Og vi håber, at vores programmer gør en forskel for de mange danskere, der lige nu har angst helt tæt på livet, slutter hun.

Serien af programmer “Slip Angsten – Sig det højt” bliver sendt fra mandag til torsdag i uge 5, efterfulgt af “Slip Angsten”, der er en anden programserie.

Da begge programmer er på 30 minutter, er der altså afsat en time hver aften i denne uge til at kigge på angst.