Snart tid til Mercur

Indtil videre er “Mercur” ikke endeligt programsat.

Serien skulle dog nå skærmen dette forår, hvilket – omvendt – også virker lettere nødvendigt.

Kanalen har stille og roligt mistet seere på det sidste, og har – målt uge til uge – i årets første uge hele 10 ud af ti programmer der ligger væsentligt under 100.000 seere, mod de hele 6 programmer der havde væsentligt over 100.000 seere samme uge sidste år.

Så måske en omgang “Mercur”, der forresten er – delvist – optaget i regi med Film Fyn, kunne få seerne tilbage i 2017.

ungmercur.jpgAdam Price kunne i den sene sommer fortælle at serien netop var gået i optagelse, og at forventningerne var at serien vil få premiere i dette forår:

-Mercur er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, starter han og bliver suppleret af seriens hovedforfatter, Søren Frellesen.

Han siger:

-Hovedpersonen Flemming på 21 år er et levende eksempel på den nye kultur, der opstod sidst i 1950erne. Han nægter at lade bagudskuende jakkesæt styre festen og ønsker at give ungdommen dét, den gerne vil have – fest, farver og tidens rockende toner. At bryde med normerne var aktuelt dengang, og det er aktuelt nu. At serien så ovenikøbet er så fyldt med musik fra dengang i 1950erne og 1960erne, gør kun det hele bedre, slutter han.

Læs også  YouTube på vej med to originals til

Der er i den forbindelse “tre hovedkarakterer” i serien.

Den ene er “den jurastuderende Flemming (Andreas Jessen), der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj”, den anden er “den enlige mor Anne-Marie (Neel Rønholt), der kæmper sig frem i verden”.

Slutteligt spiller “Jan (Jon Lange), et barn af overklassen, der prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet”, en central rolle i historien.

de3.jpgDet hele foregår så ellers i perioden fra 1958-1962, hvor “Radio Mercur var i luften og via et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en helt ny måde”.

Resultatet kender vores bedsteforældre som spæde forsøg med “rock, pop og reklamer”.

Serien bliver oplagt nok fyldt til kanten med “musik fra dengang”.

Seere der var unge der i 58, og derfor kunne tænkes at være sidst i 70erne, kan med andre ord se frem til alt fra Tommy Steele, til Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

De to producere, Stine Meldgaard og Sven Clausen, siger:

-At fortælle historien om Radio Mercur er en fantastisk idé. Det er en historie, der bare ville fortælles. Serien bæres af tidens musik, det er ikke set tidligere i dansk dramatik, og vi stolte af at være med til at skabe netop denne fortælling, slutter de.

Læs også  MTG hopper på NHL games

Blandt de medvirkende skulle være Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Andreas Jessen, Stephania Potalivo, Neel Rønholt, Jon Lange, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

Det er SAM Productions med Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen i spidsen, der står bag produktionen.

Charlotte Sachs Bostrup er konceptuerende instruktør, mens Stine Meldgaard og Sven Clausen er producere.

Serien har fået 10.200.222 kroner af Public Service Puljen, suppleret af FilmFyn og svensk TV4.

Serien skulle ende med at blive til ti afsnit på 40 – 42 minutter stykket.