Avid og Al Jazeera bag globalt Newsroom

Nu er Al Jazeera måske ikke ligefrem blandt “de store” i vores del af verden.

Det er de derimod i stort set resten af verden.

Så store at der hver dag er millioner, måske endda milliarder der kigger med hver eneste dag.

Derfor har de fundet frem til at de har behov for et “globalt” system, der er Cloud-baseret, som alle kan trække på med hastigheder der er til at forstå, uanset om de sidder i England, Doha eller i en anden del af verden.

Projektet der er så stort at selv Avid ikke har prøvet noget lignende før, har aftalt med Al Jazeera at aftalen handler om et “global, enterprise-wide framework”, der skal ende som et “cloud-based newsroom”, der har et workflow der er upåvirket af geografi.

news3.jpgAftalen, der dermed er upræcis i forhold arbejdsstationer, vurderes dog af flere til at være – tæt på – verdens største “newsroom aftale nogen sinde”, der såmænd er åben i den anden ende, hvilket kunne betyde at den kan blive endnu større.

Aftalen er derfor blot et “framework agreement”, der inkluderer et “Global Services Agreement” og et “Global Product Call-off Agreement”, der konkret betyder at alt relevant hardware nu hedder Avid.

Ideen er dog ikke “bare” at købe en masse Avid udstyr og håbe på at det virker.

Planen er at udvikle både Al Jazeeras – nu globale – netværk og Avids teknologi.

Læs også  Ny SmallHD monitor

Avid der jo ellers har været til salg længe ligner pludselig den succes Avid var for en del år siden.

Al Jazeera ser dog omvendt også ud til at “tage sig betalt” for en ordre i den kaliber, da de løbende kalder tiltaget for en “joint collaboration to develop and test cloud-based technology deployments of the end-to-end Avid newsroom solutions”.

Igen.

Tiltaget vil komme til at udvikle cloud-based newsrooms, fra en fjern vision til en hverdag, hvor de ikke længere betyder noget hvor data er, eller hvor feed kommer fra.

Det er med andre ord blevet tid til Avids første egentlige MediaCentral Platform, der reelt bor i skyen, upåvirket af hardware, der blot skal stå et sted hvor der er “båndbredde nok”.

news1.jpgSå nu er det for alvor blevet tid til “Avid Everywhere”, som de har fundet ud af at systemet her skal hedde.

Al Jazeera, der allerede var glade for Avid forventer at identisk hardware alle steder, vil minimere fejl og problemer, ganske som at det – på sigt – burde gøre det billigere at producere indhold.

En god del af dette Cloud baserede system skulle allerede være på plads, da sidste etape rent faktisk bliver Al Jazeeras Doha headquarters, der gik live i slutningen af 2016.

Som vi forstår det, er “en del af hardwaren” på plads, hvorfor det er tid til fase 2, der er den der handler om skyen.

Læs også  Visuel i en visuel business

De såkaldte “cloud-based capabilities” er nemlig først “næste fase”, der bliver påbegyndt i 2017, hvor hele infrastrukturen bliver ændret til at basere sig på “an even greater global collaboration and operational efficiency across the enterprise”, som de så fint skriver det.

Mohamed Abuagla, Executive Director of Technology & Operations (CIO/CTO), Al Jazeera Media Network, siger:

-Our industry is increasingly competitive, complex and is changing rapidly.  Despite our success, we knew we had to overhaul our global newsgathering and delivery platforms to remain an industry leader. We needed a partner that understood the industry, could deliver innovative technology solutions to solve our strategic needs and could work collaboratively over the long term, starter han og fortsætter.

-With Avid Everywhere and the MediaCentral Platform, Avid has delivered comprehensive innovations across the media workflow using an open and extensible centralized platform to help drive efficiency. As we have embraced the Avid Everywhere solution to drive business results, over the past several years Avid has consistently shown that we made the right choice in a partner. As we move towards a cloud-based future across our global newsroom operations, we are pleased to have Avid at our side to help us navigate this important journey, slutter han.

Som pointeret er der tale om en heftig aftale.

Læs også  Steadimate-S til DJI gimbals

Omfanget er reelt ikke kendt.

Al Jazeera fortæller dog at der er tale om en multi-year, multimillion-dollar enterprise-wide Global Services Agreement, der – som du har gættet – inkludere en hulens masse millioner dollars.

Aftalen inkluderer – ud over hard og software – system support, software maintenance og en bunke “professional services” målrettet til Al Jazeeras behov.

Al Jazeera ordren er så vild at de nu har direkte adgang til “Avid Labs”, hvor Avid udvikler deres kommende produkter.

Louis Hernandez, Jr., Avid Chairman and Chief Executive Officer er ikke overraskende glad.

Han siger:

-Avid has been honored to work with a recognized leader in global media operations, who has been an innovator since their inception. We are very happy to deepen our working relationship with this global enterprise agreement to help Al Jazeera navigate its next phase of innovation, starter han og fortsætter.

-The technical teams at Avid and Al Jazeera are collaborating closely to deliver the connected, open global newsroom solution that Al Jazeera needs. As Al Jazeera celebrates its 20th anniversary this year, we”™re excited to continue our journey and deepen our relationship with them as we jointly design and develop the first enterprise-wide cloud deployment of Avid Everywhere across a global newsroom operation, slutter han.

Her lige et par usexede videoer der handler om de løsninger Al Jazeera har investeret i.