TV2 åbner i denne uge op for en serie programmer om USAs kommende præsident, der vil tage udgangspunkt i at der her er tale om en såkaldt “uortodoks præsident”, følge nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Store spørgsmål som hvad konsekvenserne bliver for verden, Europa og Danmark, vil være hovedtemaerne på TV2, News og tv2.dk i denne uge.

goddagtrump.jpgTV2 love derfor en “omfattende dækning” på disse platforme frem til at USA har fået en ny præsident.

Folk der skulle have overset dette, kan ved selvsyn opleve “at der skrives der verdenshistorie”, her på fredag når “Donald Trump indsættes som USA”™s 46. præsident”.

Fællestitlen “Trump ““ ny præsident”, vil hele ugen igennem “forsøge at gøre danskerne klogere på den præsident, som indtager verdens mest indflydelsesrige job, og på, hvad Donald Trumps præsidentgerning kommer til at betyde for verden, Europa og Danmark”, som TV2 videre skriver det.

Nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, forklarer:

-Trump er en uortodoks præsident af en type, som vi ikke har oplevet før. Vi vil fordomsfrit sætte fokus på, hvordan den kommende præsident måske vil ændre spillereglerne i verden, og hvordan hans verdensorden kommer til at se ud. I daglige temaer på ugens fire første dage vil det herudover handle om Trumps betydning for sikkerhedspolitikken, for indvandringen i et globalt perspektiv samt for økonomi, samhandel og protektionisme, slutter han.

Læs også  De unge vil godt reklamerne

Blandt de konkrete tiltag seerne derfor kan se frem til er et nyt dagligt News-magasin, der hedder “Trump ““ ny præsident” som bliver sendt hver dag klokken 19.25.

farvel.jpgNews-magasinet bliver suppleret af “daglige temaer” i TV2 Nyhederne på hovedkanalen og på tv2.dk.

Der vil også blive tid til at kigge på Trump i “Tirsdagsanalysen”, “Millionærklubben” og i “Lippert ““ et walk and talkshow”.

For at gøre det hele lidt mere spændende bruger TV2 deres korrespondenter og eksperter i dækningen. Derfor kan seerne se frem til en uge hvor Jesper Steinmetz og Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt taler med og konsekvenser og andet. 

Poul Erik Skammelsen er sågar taget til Washington, hvorfra torsdagens 22 Nyhederne sendes.

Han vil dog hele ugen frem til denne udsendelse ligeledes dække begivenhederne, helt frem til selve indsættelsen, der både sendes på News og hovedkanalen.

Ugen kulminerer med et magasinprogram på lørdag klokken på News, hvor man kunne forestille sig at der er plads til de nationale og internationale reaktioner.

Desværre er der ikke meget der tyder på at TV2 får Trump selv i tale.

Indtil videre har han kun talt med tyske Bild og engelske The Times, der – sammen, fik lov til at tale med præsidenten som de eneste medier fra Europa.

Læs også  FilmFyn shopper Cannes

Og selv om at dette interview ikke var særligt omfattende, var der dog en interessant detalje der kom ferm, nemlig at USAs kommende præsident mener at det var fint at England forlod EU, da EU blot er et “et fartøj for Tyskland”.

Det er muligt at læse en snas af dette interview her, hvis du ikke allerede er kunde hos The Times.

DR sender mandag aften en Horisont hvor der bliver sagt farvel til Obama og selve indsættelsen på fredag fra klokken 16.00