Kulturfest i Århus

2017 er året hvor årets europæiske kulturhovedstad er en by i Danmark.

Denne gang Aarhus, der hedder sådan, da ingen jo kan forstå at vi har andre og flere bogstaver end resten af verden her i landet.

Redaktionen her på stedet bor dog her i landet og ved at vi har tre flere end de fleste, hvorfor vi – sådan lidt retro – kalder byen for Århus.

Adrian Hughes har heller ingen problemer Å, hvorfor han står parat til at åbne den Europæiske Kulturhovedstad 2017 her den 21. januar, på TV.

Og så er der ellers fest.

adrian.jpgAdrian Hughes er nemlig vært, når Aarhus officielt åbner som Europæisk Kulturhovedstad, på TV.

Så værten med det ofte alt for lille budget, burde stå parat når Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad den 21. januar, så alle der ikke er tilstede kan se en skøn – potentiel – samsending mellem DRK og DR1.

Og nu hvor DR har oprettet en ny kulturredaktion i Aarhus, som de kalder for “den nye kulturredaktion”, kunne man endda gætte på at DR Kultur helt er flyttet til Århus.

Sikkert er det dog at der kommer til at ske en masse i den Europæiske Kulturhovedstad 2017, i hele 2017.

Først skal det hele dog lige skydes igang den 21. januar klokken 17.30, hvor DRK sender direkte fra Musikhuset i Aarhus.

Læs også  MTG satser med DKB Handball

Her kommer der et par tusind mennesker og Dronning Margrethe, samt Lars Løkke Rasmussen, Mette Bock, Jacob Bundsgaard og Rebecca Matthews.

De kommer for at fejre Kulturhovedstaden og kan derfor se frem til underholdning af blandt andet Aarhus Symfoniorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Den Jyske Opera.

Det skulle være færdigt lidt i 7, hvorefter der vil være “et folkeoptog gennem Aarhus, hvor mere end tusinde korsangere, musikere og mange andre medvirkende bevæger sig gennem byen”.

flyver.jpgNaturligvis til tonerne af “Drømte mig en drøm i nat”, der da vist fortsat er de toner der bruges når noget gik helt galt på DR, og nu også som det signal der kalder koncertgæsterne sammen i Koncerthuset efter pausen ude i DR Byen.

Kulturdirektør i DR Tine Smedegaard Andersen siger:

-Aarhus har sat sig for at blive et kulturelt laboratorium, der skal bidrage til at nytænke kultur og udfordre den måde, vi som mennesker forstår og bruger kulturen på. Det er både ambitiøst og utroligt spændende. Ligesom de fleste andre, hvis hjerte banker for kulturen, glæder jeg mig meget til at få nye og overraskende perspektiver på kulturen og dens betydning og mange store kulturoplevelser i 2017, slutter hun.

Kulturhovedstaden har allerede lovet at den vil inddrage mange dele af dansk kulturliv, hvorfor interesserede allerede den 3. februar, vil kunne opleve P2 Prisen, der i år bliver uddelt på Musikhuset i Aarhus.

Læs også  Sidste uges TV havde det svært

DR Ultras, “Klassen”, flytter også til Århus.

Formatet vil således rykke ind på “århusianske skoler, hvor eleverne kan være med til at præge serien”.

DR Musikariet supplerer med en stribe skolekoncerter med Kristjan Järvis “Baltic Sea Philharmonic”.

Resten af året, hvor Aarhus fortsat er kulturhovedstad, vil blandt andet byde på “en særlig af virtual reality-tur gennem danmarkshistorien med DR”, i “Den Gamle By”, der er en slags “museums by” bestående af gamle huse. ( ikke virtuelle, red. )

Derefter vil der være lidt pause frem til sommer, hvor ( byen ) Struer, der er en del af Aarhus 2017, vil være vært for “En By Spiller Op”, hvor “hundredvis af musikere og sangere fra DRs kor og orkestre sammen med byen vil engagere borgerne i musikoplevelser”.

Vi gætter på at det sker i byen Struer.

Endelig er Herning, der jo nærmest er en forstad til kulturhovedstaden, hvor årets danske Melodi Grand Prix afholdes også er en del af kulturhovedstaden.

Kulturbyen forventer et stort fremmøde fra resten af Europa året igennem, hvorfor det er muligt at læse deres om begivenheden på både tysk og engelsk.

Det gør du her.

Desværre betyder det at de fransk og spansktalende gæster må prøve sig frem på tysk.

Men sådan er det jo.

Læs også  Det går godt for de kreative

Vi har fundet et kort klip med Drømte mig en drøm i nat, som vi håber de forlænger lidt på det “folkeoptog gennem Aarhus, hvor mere end tusinde korsangere, musikere og mange andre medvirkende bevæger sig gennem byen”.

Det andet klip er et nyere et med The Baltic Sea Philharmonic