DR Vejret og DR Sporten flytter til Århus

DR har besluttet at endnu et par afdelinger skal flytte til provinsen.

Denne gang går det ud over Århus, der i øjeblikket er International kulturby, hvorfor byen insisterer på at være så international at den nu hedder Aarhus.

Egentligt ærgeligt da det såmænd ikke er Å”™et resten af verden har problemer med, men derimod “hus”, der på stort set er umuligt at sige på alle andre sprog.

huset1.jpgTilbage i byen, flytter Vejret og Sporten nu snart ind i det “aarhusianske kulturhus”, Dokk1, der allerde fra engang i februar 2018, vil være klar til at sende vejr og sport døgnet rundt.

Forholdene i Aarhus bliver omvendt rigtigt gode, nu hvor de har op imod 12 måneder til at få det hele til at spille, før de flytter ind.

Folk der ikke har set eller været inde i Dokk1, kan ikke vide at stedet er byens nyeste hovedbibliotek og kulturhus, der for guds skyld ikke må forveksles med tiltag som “huset” eller de andre kultur-tiltag som private har fundet på.

Dokk1 er det officielle Aarhus, hvorfor faciliteterne må formodes at være perfekte til DR.

studiet-4.jpgStedet er ydermere en del af “Urban Mediaspace”, der er et byudviklingsprojekt, der som – du måske har set – har lukket det meste af havnen og fået opført en masse ejerlejligheder uden bopælspligt, ganske som i Hovedstaden.

Læs også  eSport rykker heftigt

Den officielle forklaring er at projektet “omdanner inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til et aktivt og levende byrum”.

Med andre ord et sted hvor DR Vejret og DR Sporten virkeligt kunne tænkes at passe ind.

Seerne skal nemlig “kunne fornemme byens liv i udsendelserne”, hvilket underdirektør Anders Kern Boje fra DR Nyheder forklarer således:

-Vi har valgt at placere os et sted, hvor man kan mærke byen og dens udvikling, hvor mennesker mødes og hvor man kan se årstiderne og vejrets skiften uden for studiet. Hele ideen er at skabe et studie-set-up, hvor man fornemmer byen i højere grad end man gør i et almindeligt tv-studie. Vi ønsker så at sige at give seerne en fornemmelse af, at Vejret og Sporten er “i byen” mere end i et tv-studie, som i princippet kunne ligge hvor som helst, slutter han.

indefor.jpgDR Sporten og Vejret flytter til Aarhus, fordi DR tilbage i 2016 besluttede at de skulle have en række redaktioner i Aarhus og Aalborg.

Derfor flyttes 165 årsværk til Jylland over en treårig periode. (fra 2016 ti l 2019 ?)

Tilbage i Dokk1, er DR derfor allerede gået igang med at etablere et – eller flere – studier i “niveau 1″, der betyder at DR sågar kan forestå optagelser udenfor, hvilket – potentielt – kunne være relevant for DR Vejret, nu hvor der er udsigt over havnearealerne, Aarhus midtby og Aarhus Bugt i baggrunden.

Læs også  EU Kommissionen og The DSM

DR har valgt at lade arkitektfirmaet schmidt hammer lassen architects, stå bag indretningen af DRs nye studie.