Er du til lys er BSC et must

En god del af nyhederne på dette års BSC Expo, der kører i London i næste weekend, ser ud til handle om lys.

Og selv om at det fortsat er begræsnet hvordan man kan pakke lamper ind på nye måder, er der specielt et område der udvikler sig hele tiden.

LED lys ligner som bekendt noget værre noget.

kinalamper.jpgDet er dog så billigt at mange har valgt at leve med mangler i farvespektrum og meget andet.

Bevares. Der kommer ikke flere farver ud af at putte LED ind i soft bokse.

Til gengæld kommer lyset til at se en lille bitte smule bedre ud.

Eneste realistiske alternativ er som bekendt det som blandt andet Cineo Lighting tibyder, nemlig Remote Phosphor versioner af LED lys.

De har et bredere farvespektrum, og deres peaks er mindre.

Igen.

dame.jpgDe er heller ikke perfekte, men godt på vej derhen, vil flere mene.

De tager på BSC for at vise deres nye MavX frem.

En “biColor” version af deres tidligere lamper, som de selv kalder for “a colour-tunable” version af deres Maverick, der nu ganske som deres HSX Color, også bliver en “Tunable Lighting Fixture lighting fixture”

Som en trend ser det ud til at Cineo Lighting også tilbyder versioner med en integreret LumenRadio, hvilket betyder at der er fuld og trådløs kontrol over den enkelte enhed via DMX.

Læs også  OLED hedder nu CLED

En anden nyhed på lyset er nyt fra LiteGear, der tager forbi for at vise deres “LiteTile”. ( der giver fra 200 til 700 LUX på 2 meters afstand, red. )

fladelamps.jpgEgentligt er det bare deres sædvanlige “flade men kæmpestore” lamper, der mere er “plader”, der nu kan konfigureres i en “LiteTile” version, hvor der grundliggende kommer et 1tomme, 6tomme eller 12tomme “kasse” op foran lyset, der på den måde bliver ( væsentligt mere ?) diffust.

De kalder løsningen – alt efter størrelsen på den flade – “LiteTile” og “LiteBox”.

Fordelen er uanset at lampen nærmest intet vejer, blot er få centimeter dyb samtidig med at den giver en hulens masse lys.

box-3.jpgLiteGear er forresten også dem der står bag LiteMat, der vist også er til at finde her i landet.

Disse kan nu også dimmes eller pakkes ind i “SnapBags”, der enten dobler ( via sølg i refeltoren ) output på det enkelte LiteMat, der ydermere giver muligehden for at “bundle” flere LiteMats, og dermed konsentrere lys out put til en enkelt “kilde”.

LiteGear viser også en ny LiteDimmer Studio 5×8 frem, der som titlen antyder kan styre en masse lamper via DMX.

dopchoice.jpgDoPChoice vil også være til at finde i London i næste weekend.

De tager forbi med deres “Rabbit-Ears” der er “Snapbags” til de nyeste ( typisk ) 4 kantede LED lamper, der jo alle har godt af at komme ind bag noget GridCloth.
Slutteligt ser det ud til at en lokal forhandler, LCA Lights Camera Action har været i Kina for at investere i en række “Matrix Ball” løsninger.

Læs også  Evigtfede CreamSource Micro nu som Colour

dmxwire.jpgDet er tre “Spring Balls”, læs silke lamper, nu bare i et materiale der ikke brænder, med indbygget LED ( et eller andet ) lampe, der kommer i en 10, 19 og 30 tommers version, god til skylight, der – som eksempel – blot løfter eksisterende lys.

De kan styres med en Litegear dimmer og kan både køre på streøm og DC.

Som vi forstår det er der tale om “Colour/Bi-Colour AC/DC” lamper, hvilket sikkert betyder at de ikke er kraftige.

Til gengæld kan de pakkes ned så de fylder endnu mindre.