Så er du altså inviteret

Hvis du allerede har en aftale den 16. februar, så lav den om.

Du er nemlig inviteret til et specielt VariCam ( LT & 35) arrangement i Stockholm.

Årsagen er oplagt nok at specielt LTeren begynder at få luft under vingerne, med “nogle stykker solgt i år”, som er den officielle udmelding.

vari1-2.jpgHvor mange der er solgt, kunne du let tænkes at få under neglene oppe i den svenske hovedstad, midt i næste måned, hvor et par af de helt tunge VariCam “kendere” også kigger forbi.

John Christian Rosenlund der blandt andet har “The Kings Choice”, “A Thousand Times Goodnight”, “The Bothersome Man”og “1001 Grams” under neglene som DoP, mens Dado Valentic har været colourist på “Marco Polo”, “Game of Thrones”, “Exodus”, “Total Recall” og “Absolutely Anything”.

Det er disse to herrer, der vil bruge to timer af deres liv på den workshop der er flyveren og din tid i Stodckholm værd, den 16. februar.

De vil nemlig fra 16:00 – 18:00, afholde en “Workshop Session”, hvor man kunne forestille sig at de taler om farveteknologi og de der evigt omtalte 5000ISO som VariCam LT nu er kendt for.

Når de er færdige, vil der være “Hands-on, refreshments & snacks” fra18:00 – 20:00.

varisteay.jpgDet er med andre ord på sin plads at du fiser op på the Swedish Film Institute i Filmhuset Bio Victor, på Borgvägen 1-5.

Læs også  Sigma på vej med en 1,6Kilo tung 105mm

I forhold til produktioner vi allerede ved er skudt på VariCam ( LT & 35) er “Bad Santa 2″, “Postpartum” og “Jezus van de Javastraat” i følge shotonwhat.com.

Uden at være helt sikker, er 35eren særdeles populær i England, hvor en række TV serier, herunder en – eller flere – National Geographics og BBC serier, der er helt eller delvist optaget på et VariCam.

Motivationen går på alt fra look til de ofte omtalte 5000ISO.

En detalje i den forbindelse er at det “længe” har været officielt at det ikke længere er muligt at levere indhold ( original cinema og original series, red. ) til Netflix, med mindre at det er “native” UHD/4K som minimum.

invitationstor.jpgDa det ekskluderer alle Arri Alexaer, er der en del der overvejer Panasonic VariCam, mens de skyder på F55 eller RED.

Uanset hvad, hvis du vil være med skal du sende en mail til sekreterare@fsfsweden.se.

Der er præcist plads til 364 personer. Og da lærredet er på 12,7 X 6,65 meter er der rigtigt meget at se frem til der også.

Hent invitationen her ( sorry vi glemte at uploade.. linket virker nu )

Shot on VariCam 35: "Swilly Girl" from Cinema VariCam™ on Vimeo.