BB&S Lighting introducerede nyt lys

Enkelte vil have bemærket at DRs håndbold studie så ret godt ud i år.

Blandt årsagerne var blandt andet at BB&S Lighting havde kastet sig ud i at få udfærdiget en række “lighting fixtures”, herhjemme kendt som lamper, der gav “studie delen” det der look, vi alle godt kan lide.

Udfordringerne i den forbindelse er flere.

mange-4.jpgSom eksempel skulle studiedelen, have sit eget lys, der rent faktisk skulle pilles ned mens der blev spillet, og sættes op, når studiet skule på.

Løsningen, blev den som BB&S Lighting udtænkte, nemlig en ny slags “lanterner, der er tildækket på bagsiden ( mod publikum) og åbne mod studiedelen, suppleret af at lamperne skal kunne monteres og tages ned på få sekunder.

lampertaet.jpgPeter Plesner, founder of BB&S Lighting, forklarer på deres engelske blog:

-Our in house lighting expert Henrik Christensen originally came up with the idea, and then they were custom-made by us for that show, ( DRs juleshow, red. ) starter han og fortsætter.

-They ( DRs studiefolkene, red. ) loved the look of them and their soft light and felt inspired to use them again in the Handball World Championship studio in Paris. The balloons look like giant handballs, so they would fit perfectly as part of the set design, slutter han.

Læs også  TV2 på vej med masser af nyt indhold

Lamperne er dermed ikke helt nye, da de har været i brug på et DR juleshow.

juldr.jpgDer blev DR åbenbart omvendt så glade for dem, at de købte nogle flere, som de endte med bruge på deres “studie dækning” af det netop afholdte VM i herrehåndbold.

Henrik Christensen supplerer og forklarer:

-We got the cool balloon shaped covers from David Mohen, the Europe Director of Airstar in Paris. Then we put 18 Pipeline Raw 2 foot inside each balloon, which makes the output 36.000 lumens a lamp, starter han og fortsætter.

-Because the light is still a prototype, we didn´t have time to make it wireless. It is also a little bit heavy, almost 10 K. However next time we make them, they will most likely be a lot lighter and with multi cords, slutter han.

Vi har fundet et par hurtigere klip.