De unge streamer som gale

En god del af landets broadcastere er – for alvor – ved at finde ud af at de unge, og deres lidt ældre medborgere ikke længere ser det som et problem at skifte platform.

De bruger ganske enkelt bare den “der er lige i nærheden”, når behovet er der.

Noget der netop er blevet understreget på dr.dk, hvor DR kan konstatere at “Skam”™s” første episode, der jo ellers var “blevet streamet meget fra NRK.no af unge danske seere”, alligevel endte med at blive streamet 560.000 gange.

bosser.jpgFor at sætte det i perspektiv, er første episode dermed blevet streamet nok til at kravle ind på top 20 over de meste sete programmer, hvlket sikkert også er tilfældet med en god del af de andre episoder af denne serie.

Dermed er der vel ikke andet at gøre end at konstatere at streaming er voldsomt meget mere udbredt end – for eksempel – DR gik og regnede med.

DR har endda fået en medieforsker, Uffe Høy Svenningsen, til at sige: “streaming bliver mere udbredt”, hvis enkelte skulle være i tvivl.

Bedst af alt, for de unge, har DR købt alle tre sæsoner af serien, ganske som at det netop er bekræftet at der kommer en sæson 4 senere, hvilket må formodes at sætte – endnu mere – turbo på streamingen og dermed på de unges ellers hensygnende brug af DR, nu hvor NRK har lukket for international streaming af serien.

Læs også  Jul på TV2

Uffe Høy Svenningsen er i den forbindelse ikke det mindste overrasket over at “Skam” er populær.

Han siger:

-Det er en serie, det er fiktion, det er rettet mod unge ““ og så er det kvalitetsindhold, slutter han.

Folk der fortsat ikke har fået set Skam, har muligheden heromkring.

Skam har i den forbindelse understreget behovet for et fortsat samarbejde mellem de nordiske PBS stationer.

Et samarbejde der også kendes som Nordvision.

Her har specielt “Skam” fået Marit af Björkesten, der er programdirektør i YLE, og ordførende for Nordvision til at ville satse mere på internordisk indhold målrette unge:

-Det er særligt glædeligt, at det er samproduktionerne, der er vokset mest. Det bestyrker hele partnerskabets karakter og understreger ønsket om at samarbejde på tværs af landene, slutter hun og bliver suppleret af Nordvisions danske generalsekretær, Henrik Hartmann.

Han konstaterer at netop “Skam”, “i den grad rokket båden”, hvorfor Nordvisionsfonden “som en direkte konsekvens, har afsat ekstra 400.000 kroner til udvikling af mere samarbejdet inden for unge-området”.