Ny lampe fra Cineo

Udviklingen med de her Remote Phosphor lamper, ser ud til at gå pænt hurtigt.

En ting er at de med deres “Phosphor filter” giver et bedre lys, med et væsentligt bedre farvespektrum, end “rå led lamper”, der prøver at gengive det samme spektrum ved at farve det plastik LED lamperne er støbt ind i.

Nu sker der så det, at Cineo er begyndt at rode med – nu snart – klassiske “color-tunable” versioner, der – på en eller anden måde – går imod princippet om Remote Phosphor.

maeremavarti.jpgProducenten lover dog at dette ikke er tilfældet da den nye lampe giver “extremely accurate color rendering” via en “LED phosphor formulation”, der – kunne man gætte på – forholder sig til at det hele sker inde bag det ligeledes klassiske “Phosphor filter”.

Cineo MavX, der ser ud til at kunne erhverves hos Mediability eller Mediateknik AB tilbyder uanset dette en “helt ny teknik”, der netop kombinerer Remote Phosphor med (?) forskellige LED pærer, der begge (?) forholder sig til det Remote Phosphor lag, der fordeler lyset samtidig med at det “konverterer” LED pærernes lys til det herlige lys som Cineo lamper er kendt for. ( producenten forklarer ikke teknikken bag deres “color-tunable” teknologi, med andet end den giver “extremely accurate color rendering” via en “LED phosphor formulation”.

Læs også  3 nye Codecs i år

Farve renderingen skulle dog trække på Remote Phosphor, hvorfor det er – sandsynligt – at de nu blot har monteret to farvetyper inde bag lampens “Phosphor filter” .

Igen, det er blto et gæt.

MavX tilbyder et dynamisk farveskift fra 2700K til 6500K, hvilket er “væsentligt mindre” end for eksempel Arri tilbyder i deres nyeste lamper.

Cinoe lover omvendt at deres MavX, både holder farven ( og spektrum ) hele vejen fra 2700K til 6500K, modsat andre producenter ( kunne man forestille sig, red. )

cri.jpgMavX er bedst af alt en 10.5-28 VDC lampe, der dermed kan leve af et enkelt batteri eller to, samtidig med at den kaster op til 8000 lumens afsted.

Cineo har ydermere lyttet til deres kunder, hvorfor de nu tilbyder alt fra barn doors, til louvers og softboxes, så de ellers bløde lamper, kan tegne endnu blødere skygger.

Lamperne kan ydermere dimmes og indstilles på “specielt præcises farve temperaturer, som er 3200K, 4300K og 5600K.

I forhold til dimming, er det heller ikke ligefrem noget LED lys er kendt for at være glad for.

Producenten lover dog at deres nye lampe har indbygget “Photo-Accurate Dimming”, der “matches the dimming curve to camera stops”, hvilket må læses sådan at der kan skrues “en halv eller en kvart blænde ned af gangen”.

Læs også  ikan nu med snor

Lyder smart. Gad vide om det virker.

Skal lamperne bruges i faste studie opstillinger kan MavX styres wired eller wireless DMX.

Vi kender ikke prisen, men mener at vide at Cineo ingen planer har om at konkurrere på prisen med – for eksempel – produkter fra en fjern kinesisk provins.

Læs mere om lampen her, hvor du også finder en forhandlerliste.

MavX er helt ny, så her en promo for en af deres tidligere lamper, som de viste frem på IBC2016.