Ramasjang en ung familiekanal

Det er ved at være længe siden at DRs kanal til de yngste Ramasjang, var en “børnekanal”.

Nu er den i stedet blevet til en ung familie kanal, med shows der samler “hele familien”, og andet.

I hvert fald om fredagen, hvor “Familien Fredagsslik”, der – naturligvis – er “fredagsunderholdning”, der “byder på sjove indslag, overraskende samtaler og besøg fra skøre gæster”, træder op.

Og nu hvor det ( snart ) er fredag, der for – forældre – betyder at de ( fleste ) ikke skal på arbejde dagen efter, må det jo være starten på weekenden.

DR starter med bare 12 ugers underholdningsshow, hvor Ramasjang konverteres til en “familiekanal”, hvor “de yngste børnefamilier kan se et anderledes underholdningsshow hver fredag”.

familie1.jpgBlandt de besøgende bliver Nabo Bo, Motor Mille og Onkel Reje, der kigger ind hos Familien Fredagsslik, der består af Oskar, Karla og mor og far, der ganske som den foran skærmen – hver fredag – formodes at “samles omkring TV”™et med sofahygge og fredagsslik”.

Helt præcist hvad absolut ingen unge børnefamilier gør, da flertallet let kunne tænkes at se TV forskudt, suppleret af at det jo er vildt svært at få de små børn til at huske at de skal tænde for deres iPad når den store viser er midt imellem”¦

Læs også  Det der SoMe

Igen, der skal ikke så meget til før showet bliver en succes.

Noget der ligner 20.000 familier, med deres børn burde kunne få seertallet op på de 71.000 som Onkel Reje havde i sidste uge, til det mest sete program.

Ideen er det til trods at “Familien Fredagsslik skal samle familien”, som DR videre skriver det.

Formatet bliver sendt lige for Disney Sjov, og er tænkt som “et underholdningsprogram for de mindste børn”, som DR gerne vil have til at se lidt mere TV.

Indholdsredaktør Pelle Møller forklarer:

-Ovenpå en hektisk uge er det, for mange danske børnefamilier, en fast fredagstradition at samles i sofaen til en underholdende aften i selskab med DR. Vi har derfor længe drømt om at starte aftenen på Ramasjang, og det sker nu, når vi hygger igennem med Familien Fredagsslik, starter han og fortsætter.

-Ideen bag programmet er, at “Familien Fredagsslik” – som så mange andre familier – efter en dag eller en uge samler op på de ting, der er sket. Det kan være alt fra en sjov drøm til noget sjovt, man har oplevet i børnehaven. Nogen taler om det ved middagsbordet; denne familie gør det i sofaen på weekendens startdag. På den måde bliver “Familien Fredagsslik” en spejling af de familier, der sidder hjemme i stuerne, og måske har vendt de selvsamme ting – eller vil gøre det efter udsendelsen, slutter han.

Læs også  Zulu kaster 500K kroner efter gode ideer

Blandt de medvirkende finder interesserede komikere Martin Høgsted og Jonas Schmidt, der spiller far i Familien Fredagsslik og Nabo Bo.

Martin Høgsted kunne enkelte unge forældre have set som en del af “Danish Dynamite”, mens Jonas Schmidt er kendt som indmaden i Dolph.

Der er premiere den 10. februar.