Jakob Ejersbos Liberty bliver til DR drama

Folk der elsker Jakob Ejersbo, kan se frem til lidt af en lækkerbidsketn i 2018.

Her bliver “Liberty”, der er hans tredje bog i en trilogi om Afrika filmatiseret og ender som DR Drama, på DR1 i den bedste sendetid.

Denne produktion ændrer på hvordan DR producerer, da det i følge dramachef Piv Bernth, er første gang, DR “filmatiserer en bog”.

Indtil nu har der altid været tale om “originale manuskripter”.

forfatter.jpgPiv Bernth forklarer:

-Nu bryder vi et af DRs dramadogmer om kun at lave tv-drama på originalt materiale. Det gør vi, fordi Ejersbos “Liberty” er et hovedværk i moderne dansk litteratur. “Liberty” beskriver et yderst dramatisk kultursammenstød både mellem mennesker og i det enkelte menneske. Mellem to kontinenter, mellem rig og fattig og mellem håb og fortvivlelse. Det er et fantastisk værk, der rummer mange af de modsætninger og dilemmaer som et menneskeliv indeholder. Vi sætter stor pris på at få lov at lave en dramaserie baseret på “Liberty”, slutter Piv Bernth.

Ideen, som lidt tilhører Karoline Leth, der allerede er producent på “Arvingerne” og Asger Leth, der længe har instrueret både danske og internationale film, så sammen potentialet, og udviklede sammen ideen til hvordan “Liberty” kunne filmatiseres som dramaserie.

Og da de præsenterede ideen til DR, gik de ud og købte rettighederne.

Læs også  DR K vært fundet på Facebook

Lars Ringhof fra Copenhagen Literary Agency, der ejer rettighederne, siger:

-Jakob Ejersbo døde alt for ung i 2008, men hans fremragende romaner og noveller lever videre og finder nye læsere hvert år. Når DR med mange kompetente kræfter nu går ind og filmatiserer “Liberty”, kan denne vigtige danske roman med dens stærke historie udfoldes på en ny måde til glæde for et stort publikum, slutter han og bliver suppleret af instruktør og forfatter Asger Leth, der dog ikke skal instruere.

Det skal Mads Kamp Thulstrup, derimod.

Folk der ikke har læst “Liberty”, kan se frem til en “karakterdrevet dramaserie, der gennem familien Knudsens rejse ind i Afrika, fortæller os at vi nogle gange skal helt derud, hvor vi ikke kan bunde, hvor intet er genkendeligt og alt fremmed, før vi virkelig forstår, hvem vi er”.

Der er som pointeret premiere i foråret 2018.