TV2 i Trumpland

Mens DR har deres problemer med hesten, har Rasmus Tantholdt kun det simple at han nu skal til at køre den vilde autocampere TV2 har lejet til ham og hans kollegaer i forbindelse med de første 100 dage USAs nye præsident er på vej til at have siddet på posten.

Bevares, der er et stykke tid endnu, hvofor Rasmus Tantholdt og Uffe Dreesen blandt andet stadig kan nå en række af de såkaldte “stærke Trump-stater”, hvor det er muligt at finde de Trump venlige vælgere.

Eller som TV2 skriver det, få en “mere nuanceret dækning af situationen i USA”.

korresaondenter.jpgI bedste stil er der lejet en autocamper til formåletm der er blevet “udsmykket med logo på dansk og engelsk”, så selv de lokale kan se at bilen er fra TV2.

Og nu hvor Trump stadig ikke har “nuked Denmark”, kan vi jo trække vejret lidt roligere mens TV2 rapporterer fra det dybeste USA.

Situatuationen her to uger efter indsættelsen er ellers at ” USA er mere splittet end i mange år”.

Både “mellem tilhængere og modstandere af præsidenten” og “mellem land og storby”, som TV2 videre skriver det.

Splittelsen er ydermere “så stor”, at selv “de amerikanske mediers dækning er polariseret”.

Så udtalt at “Mange af dem har taget klart parti: For eller imod Trump”, som TV2 skriver.

Læs også  Netflix går hårdt efter Europa

Det kunne jo også koges ned til at Fox er positive.

Og ingen andre.

Det er med det som udgangspunkt at “TV2s nyhedsredaktion tager dette særlige initiativ” og “sender deres egne korrespondenter til Trumpland”, konkret til de stater, der sikrede Donald Trump valgsejren i november.

busstor.jpgUffe Dreesen har allerede rapporteret fra Trumpland i flere dage, mens Rasmus Tantholdt, nu “drager mod vest”.

Nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, siger:

-Det er overordentligt svært at finde en uvildig dækning af præsident Trump i amerikanske medier i dag. At sende vores egne korrespondenter til Trumpland er den allerbedste måde at sikre, at vi får en balanceret dækning af amerikanernes syn på deres præsident og på hans politik, slutter han og håber på “”flere nyhedshistorier”, reportager og “amerikanske billeder” fra de stater TV2 nu vil besøge.

Formatet, der bliver “sit eget”, kommer til at hedde “De første 100 dage” og tager deres udgangspunkt i den omtalte autocamper, der kommer til at fungere som “en rullende reportagebil og kontor”, der sender i det uendelige på både hovedkanalen og på News.

News, der allerede har “Verden ifølge Trump” der bliver sendt på mandage og på tv2.dk, får dermed endnu et format der kigger på årsagen til Trumps succes ude på landet i USA.

Rasmus Tantholdt forklarer:

Læs også  DR på vej med TV eksperiment om hjemløse

-Vi vil rejse rundt i de områder, hvor flertallet af indbyggerne stemte på Trump. Demokratiet har talt, og deres stemme må ikke drukne, bare fordi mange i Danmark har svært ved at forstå deres valg. Min opgave bliver at give dem en stemme i debatten, men samtidig forholde mig kritisk til både dem og til de beslutninger, som Trump træffer, og interviewe tilhængerne om Trumps beslutninger, starter han og fortsætter:

-For mig er det vigtigt altid at forsøge at dække en historie fra alle sider. Også fra den side af befolkningen, som mange i Danmark måske ikke er enige med. Valget af Trump kommer til at præge nyhedsåret 2017, og selvom TV2 efter min mening allerede har Danmarks bedste USA-korrespondent i Washington, fylder historien om Trump så meget, at Jesper Steinmetz har brug for en ekstra hånd. Det handler primært om at dække de stater, som ser anderledes på Trump end USA’s magtcentrum Washington, hvor de fleste danske USA-korrespondenter bor, slutter han.