Per Stig Møller vært på P1

Per Stig Møller der har været minister så mange gange at der slet ikke er plads til at nævne de mange ministerier her, kan nu snart skrive radio vært på visitkortet.

Han starter nemlig som radiovært på mandag på P1, hvor han vil diskutere Public service.

Som han siger det er netop Public service “vigtigere end nogen sinde”.

Noget han kunne tænkes at ville gentage i de seks P1-programmer om public service, der bliver sendt fra på mandag på P1.

perstig1.jpgHan siger:

-Det er skægt at være tilbage på den her side af mikrofonen, starter han og husker tilbage til dengang i den tidlige 60ere hvor han havde radiodebut.

-Jeg debuterede som radiovært den 4. maj 1961 klokken 21.30 med et program om digteren Morten Nielsen. Siden lavede jeg mange radioprogrammer, inden jeg blev politiker, slutter han.

Nu er hå så tilbage med “PS ““ et program om public service”, hvor Per Stig Møller har besluttet sig for at fide ud af “hvad public service egentlig er”.

Første program kigger således på “den kløft, der viser sig mellem unge og ældres medieforbrug, mens det andet af de seks programmer ser på diskussionen om, hvorvidt public service både kan favne brede og smalle programmer”.

Læs også  TV2 vil også drama

Han forklarer videre:

-I min tid som radiorådsformand understregede jeg tit, at hvis der ikke var tilbud, der favnede befolkningen bredt, ville der heller ikke være plads til nicheprogrammerne, starter han og fortsætter.

perstig2.jpg -Public service er vigtigere end nogen sinde. 40 procent af amerikanerne får allerede i dag deres informationer fra sociale medier. I det mediebillede er det vigtigt at have et sted, hvor man kan få tingene fremstillet så objektivt som muligt, slutter han og pointerer at de private medier jo ikke kan “pålægges de samme forpligtelser om alsidighed og objektivitet”, som DR, Radio24syv og TV2 er underlagt.

-Derfor synes jeg, at man skal klappe hesten, inden man skærer public service helt ind til benet, forklarer han videre.

-Radio24syv er jo blevet en succes, og P1 er blevet bedre af, at Radio24syv kom til, slutter manden, der såmænd selv var ham der gav 800 millioner kroner til vennerne nede på Berlingske Tidende, så de kunne komme igang med “Radio Møller”.

Der er premiere på mandag, klokken 11.30, og det er ukendt om han har planlagt at tale selv i hele programmet eller inviterer andre indsigtsfulde personer i studiet.

Find ud af det på mandag, eller som podcast senere ( håber vi på).

Ganske morsomt er Per Stig Møller tidliger journalist fra Det Berlingske Hus suppleret op af jobs som kulturredaktør, programchef og senere radiorådsformand på DR.

One thought on “Per Stig Møller vært på P1

 • 11. februar 2017 at 22:43
  Permalink

  Per Stig Møller vært pÃ¥ P1
  Kære Per Stig Møller
  Jeg er stor beundrer af din viden og seriøsitet. Jeg er så priviligeret at have sendetilladelse på Lokal TV. Vi er 35 TV stationer. 11 i København. 1 på Bornholm og 4 i Region Sjælland. Vi er om noget Public Service kanaler. Jeg interviede Bertel Haarder der sagde “det er sådan nogen som jer” vi har brug for, I kommer ud til befolkningen. Gallup har i gennem en periode foretaget seerundersøgelser der viste at vi ingen seer havde. Gallup har 1.000 bokse stående til 2,8 milioner husstande. Derfor havde alle stationer seertal under det der var krav for at beholde sendetilladelsen. På Møn var der ingen bokse og heller ingen seertal. Alligevel kunne Gallup komme et tal, om ikke var tilfredsstillende i forhold til kravene. Jeg havde et TV program hvor mellem 5 og 6.000 stemte. Gallup havde nul seer. En tirsdag hvor jeg ikke sendte havde jeg 164.000 seer. Kulturstyrelsen dropper seerundersøgelserne. Men der er sket den skade at den Public Service Rapport som Connie Hdegaard var formand for ikke omtalte lokal TV fordi vi som hun sagde ” I har ingen seer”.
  De 35 lokale ikke komercielle lokal TV stationer er ude i alle afkroge af Danmark. Vi sender hver dag fra kl. 21.00 men kunne godt tænke os at få vores gamle sendetid tilbage fra 19.00. DR sender tegnsprog fra kl. 17.00 til 21.00. 75 % er sort skærm. Lokal TV er Public Service som politikerne har ønsket det. Skjold 40503050 http://www.tvvestsjaelland.dk

Kommentarerne er lukket.