Video virker rigtigt godt

Enkelte har måske bemærket at der er usædvanligt mange videoer på blandt andet Facebook.

Og det er der i følge en Infomedia-analyse en god grund til.

De virker nemlig.

Vi elsker at se videoer der er “målrettet” til os, og i kampen om vores opmærksomhed, virker video altså bedst.

Infomedia har i den forbindelse målt lidt på hvad de otte største nyhedsmedier egentligt laver på Facebook dagligt.

Jamen, de poster såmænd 32 opslag totalt på Facebook.

Og når der måles på dem, er det pænt oplagt at en ting er sikker.

graf.jpgDe 32 opslag får i omegnen af 285 interaktioner hver, hvilket såmænd er fint.

Hvad der derimod er bedre, er at de indslag der reelt er videoer (der er lavet pænt professionelt og altså ikke ved en motorvej i myldretrafikken ) får fire gange så mange interaktioner, i følge Catharina Persson, der er Senior Insight Advisor på sociale medier i Infomedia.

Den korte forklaring er at video virker, og at “links” til avisernes egne sider ikke virker.

Målingen er målrettet brugen af Facebook, da de er samlet til Danske Mediers konference om samme.

Og selv om at det ikke kan overraske – kig eventuelt på din egen måde at bruge Facebook på – så er det altså videoerne der virker, så kom igang.

Læs også  Ny finsk svensk MTG serie

Opfordringen kommer fra Catharina Persson, der kort og godt vurderer at der skal meget mere “videomateriale” op på Facebook.

Årsagen er vurderingen er at “flere og flere ser sociale medier som deres primære nyhedsressource”, hvorfor journalister og social medie redaktører indtil videre “bare” er nået til at “skaffe likes, LOLs og klik”.

Catharina Persson forklarer:

-Der bliver delt flest opslag med links på Facebook, men på en uge har de i gennemsnit fået 285 interaktioner hver, mens videoer har fået næsten fire gange så mange interaktioner, starter hun og fortsætter.

-Tallene indikerer klart, at det er video, der virker for nyhedsmedier. Video giver flest interaktioner, og sammen med det fact, at dobbelt så mange ser sociale medier som deres primære nyhedskilde i 2016 som i 2015, skal medierne lave content til sociale medier, der fanger læserne.

Hun forklarer videre.

-Nyhedsmedier, der tjener sine penge på abonnementer og annoncer på websitet, bør måske finde en ny måde at tjene penge på. Hvis både nyhedsformidling- og forbrug primært foregår på sociale medier i fremtiden, er det slut med trafik til sites, hvor annoncer giver penge i kassen, slutter hun uden at inddrage broadcasterne.

Detaljen er jo at braodcasterne reelt har været nærmest usynlige på de sociale medier i de sidste par år.

Læs også  Så er HBO igang i Norden

Nu er de heldigvis ved at være med.

En del tyder dog på at stadig har svært ved at bruge specielt Facebook, da metoden fortsat ser ud til at være bogstaver – klik her og få en uddybnings – metoden broadcasterne bruger.

Det kan i den forbindelse undre at selv “levende billed medierne” ikke har gennemskuet hvad Infomedia netop har vist.

Nemlig at video – mindst – virker 4 gange så godt som bogstaver.

Catharina Persson, dser dog ud til at have svaret på hvorfor “seriøse” medier ikke bruger video muligheden på Facebook.

Det er såmænd fordi det “minder om” en blød og tabloiddrevet agenda.

Igen.

Hvis nu 120 procent af seerne og læserne er der, så kunne de måske overbevises om at får den korte – video version – på Facebook, og den uddybende på broadcasterens site, som eksempel.

Catharina Persson fortsætter:

-Data fortæller os, hvad der virker og ikke virker. Og hvis nyhedsmedierne fortsat skal være tro mod forretningen, bør de kigge grundigt i data. Giver afstemninger klik til websitet eller penge i kassen? Er det korte eller lange opslag, der virker? Hvad synes læserne egentlig om indholdet? Og giver 32 opslag om dagen stadig mening? Alt det kan data fortælle, og uanset om man er et nyhedsmedie eller en virksomhed, bør man altid kigge i data med øje for forretningen, sluttede hun i hendes oplæg på Danske Mediers konference, afholdt tidligere på ugen.

Læs også  Fashion og Beauty på Kanal 4

Det er muligt at se oplæget her