LiveShot ser interessant ud

Broadcastere der har brug for at rapportere meget live, ser ud til at have fået endnu en mulighed.

Nyheden, der hedder LiveShot, kommer fra Comrex, der – sådan lidt generelt – har specialiseret sig i netop live.

Deres nyeste “IP over 3G/4G” løsning “LiveShot”, er noget så spændende som en maks 200ms latency onboard enhed, der kan mere end blot få video hjem.

top-2.jpgLiveShot er som eksempel også gearet til at kunne håndtere et par af de udfordringer der virkeligt kan drille.

Enheden er således udstyret med en slags “talk back” fra og til studiet, suppleret med muligheden for at se programsignalet, hvilket jo betyder at journalisten på location end ikke behøves vide andet end at det er “snart” hun er på.

Resten får hun jo at vide over sin “øresnegl” mens hun kigger med, på den lokale monitor, der også kan håndtere en promterfunktion. ( hjemme fra ?)

Det hele kan så ellers sendes hjem i såkaldt “bidirectional HD” i H.264 format, suppleret af ligeså “bidirectional audio”, hvilket blot dækker over at det er muligt at kommunikere med studiet, via et par “bondede” 3G/4G forbindelse.

siden-3.jpgDen såkaldte LiveShot Hub, der er en boks der monsteres i stedet for en antenne kan indeholde op til fire 3G/4G forbindelse, hvilket burde give så meget båndbredde at forsinkelse hjem og tilbage er – tæt på – så lav at det er muligt at have samtaler fra location til studiet, uden at de virker alt for afbrudte.

Læs også  Canon frigiver første FF Cine kamera

Den såkaldte “Cue channel”, der giver mulighed for at tale med studie kontrol, op til “live” og som jo også kan bruges under live transmission, giver nye og interessante muligeheder i et set up, der ikke fylder særligt meget.

Producenten selv, pointerer at der er tale om en “2nd Generation multi-stream codec” løsning, der rent faktisk kan nøjes med en enkelt 3G forbindelse, men som naturligvis er langt mere sikkert med flere 4G “linier”.

Det er muligt at “sende hjem” i ned til 32kbit/s, til potente 20Mbits/s, der nok er mere end de fleste har behov for.

Som pointeret sendes der i H.264 med AAC-ELD audio, der burde kunne holde sig inden for 200ms forsinkelse, hvilket er i omegnen af 0,2 sekunder.

wire1.jpgNår den omtalte Cue funktion bruges, burde det kunne klares næsten uden forsinkelse, selv i vilde live situationer.

Som du kan se på videoen under, er der en masse “app på mobilen” funktioner inde over, hvilket burde gøre det endnu lettere at operere dette ellers avancerede udstyr.

Herhjemme ser det ud til at det er Precision Technic Broadcast, der er lokal forhandler.

Video4 er også nævnt som forhandler om Norge, så dem kunne du måske også kontakte.

Husk det har skiftet navn til Mediability.

Læs også  Ny firmware til et par Sonyer

Tjek videoen her, der ser ud til at understrege at løsningen kunne være interessant for flere.