LYD 48 netop vist frem

Dynaudio, der fortsat er endog særdeles kendt i studiemiljøet, ser ud til at have besluttet sig for at introducere en ny serie – relativt – billige monitorer, under fællesnavnet “LYD”.

Ganske morsomt bliver navnet, der – må formodes – at betyde lyd, også brugt ude i den store verden, hvilket jo er lidt sjovt.

Nyeste monitor i den forbindelse er LYD 48, der er deres første “3-way speaker” i denne serie, der er udstyret med en 8″ bass, en 4″ woofer og endelig en 1″ tweeter, hvilket nærmest er så klassisk, at det må formodes at være måedn man får dækket hele lydspektrum ind på.

bnw.jpgOg sådan er det sikkert også med nyheden fra Dynaudio PRO, der tidligere har sluppet LYD 5,7 og 8, der i alle tilfælde hentyder til størrelsen på bas enheden, og dermed til hvor højt de kan spille, da størrelsen af netop bassen, er en hæderligt billede på om det er en “kolegie studie monitor”, eller en til den professionelle DrumNbass musiker, der nok ender med at købe den nye LYD 48, da den må formodes at kunne spille højest.

Uanset størrelen kalder Dynaudios PRO afdeling alle monitorer i serien for “nearfield” monitorer, der dog erkender at den nye 48 kan spille så højt at den kan bruges som midfield monitor.

Læs også  Nærmest intet ude om Scorpio FFAen

Sebastian Rodens, Product Manager for Dynaudio”™s PRO division, siger:

-We are very excited to now add a bigger brother to the LYD range, starter han og fortsætter.

-This new 3-way monitor shares many of the same benefits as the original LYD range, including significant low-volume precision. Obviously, the new 3-way is even more powerful and brings audio precision to your passion regardless of whether you produce electronic music, rock, jazz, classical or any other genre ““ and at any listening volume, slutter han.

bagside-3.jpgDet er dog lidt af en overdrivelse at mene at der er “meget mere power” i en LYD 48 end der som eksempel er en i LYD 8.

Bevares, der er en Class D amplifier, 80W / 50W / 50W forstærker indbygget i hver kasse, der med intern 96kHz/24bit lyd processering ( det er der også i de andre LYD monitorer ) hvilket omvendt må formodes at gøre enheden netop så præcis i lyden, at det i sig selv gør den spændende som potentiel nye studiemonitor.

Når du så hører at prisen er på 1099 Euro pr side, er det let at forestille sig at professionelle blot rynker på næsen, og ignorerer dem.

Et sæt koster jo væsentligt mindre end en enkelt – af de små – AIR, der godt nok ikke længere produceres.

Læs også  Danmon ringede til IBM

Men alligevel.

Højtalerne, eller studio monitorerne er netop blevet vist frem på NAMM, hvor reaktionerne har været særdeles positive.

Ganske som de var, da deres tidligere LYD monitorer blev vist frem første gang.

Serier, der ganske som LYD 48 også ser ud til at være målrettet væsentligt fattigere musikere, end deres tidligere AIR kunder som eksempel.

Bedst understreget af at de mindre LYD monitorer koster fra 3565 kroner og op til 5196 kroner. ( hos cyberfarm.dk med moms ).

De ser dog ikke ud til at have fået LYD 48 på hylden endnu, så de 1099 Euro ex. moms pr side, er nok blot vejledende salgspris, når de kommer.

Det er muligt at læse mere om nyheden her, der kommer midt/sidste i april 2017.