Benhårde AX32 og DX32 ude med ny firmware

Hvis du stadig – ind imellem – støder på gamle og sære analoge kasser, der ligner noget der burde være blevet smidt ud for længst, og der står NTP på den, er du stødt på noget der kunne vise sig at være det pureste lyd-guld.

NTP, eller NTP Technology der er en del af Dan Technologies, hvor du også finder Danmon, har siden 1958 produceret super god, og idag super klog audiohardware til radiofonier og andre professionelle.

Størrelsen, der idag har omkring 125 medarbejdere, lister – vi har lige talt – 84 radiofonier, fra Tibet til Tyskland, som deres faste og glade kunder.

Og selv om at det ikke kan overraske er de nu på vej til BVE2017 med mere guld.

mand-3.jpgNoget der skal taget pænt bogstaveligt.

NTP Technology har nemlig fulgt med tiden, og gik digitale en del år, før vi andre overhovedet vidste at det var muligt.

Lige siden har de så ellers udviklet deres forspring, så dem der – for eksempel – har brug for en audio converter, enten investerer i en DAD AX32, eller noget andet, der ikke kan helt det samme.

NTP gear er nemlig fortsat i en eksklusiv klasse, som stadig flere ellers prøver at blive en del af.

Desværre, som med andet guld, koster gode produkter stadig en del.

Omvendt holder der som regel længe.

Læs også  WD vælter grænserne

Så længe at vi for tiden er begyndt at se brugte DADere på brugtmarkedet.

Naturligvis til priser du tror er løgn.

Men sådan er jo med godt gear.

pentaen.jpgDAD AX32 og DX32 er dog fortsat så nye, og heldige i en stadig mere digital verden, at det såmænd er dem der bliver vist frem på BVE2017, hvor interesserede kan få den tekniske forklaring på hvorfor både radiofonier og en masse lydstudier, vælger NTP vejen.

Har du ikke tid til BVE, er det muligt at kigge med på LLB Sound Light & Image i Oslo den 1 – 3 Marts eller på NAB2017 til april fra den 24. til den 27.

Det er værd at bemærke at der rent faktisk sker en del inde i en AX32.

Som eksempel er den netop blevet opdateret med v2.0 firmware, der for at sætte tingene i perspektiv byder på en ny 1500 x 1500 non-blocking cross-points switching matrix, med routing og “splitting” af alle former for input til et eller flere outputs.

Alle indputs har – naturligvis – deres egen input og output kanal, med fuld level control og audio metering.

I bedste broadcast stil, kan alle signaler og kilder og destinationer udstyres med deres eget navn, og gemmes.

På den måde kan umuligt store konfigurationer hentes frem igen, næste gang de skal bruges.

Skal der “summes” er der 32 output busser og 256 inputs, der kan bruges som Pro | Mon monitor control eller som Cue | Mix, med zero latency, i et cue mixing system.

Læs også  Sony og Memnon

Den omtalte DAD DX32, kalder producenten selv for et low-latency routing interface, der er “designed for applications such as multi-room recording studios, post-production facilities and audio distribution installations”.

Den kan håndtere – om muligt – endnu mere end AX32, som expander af input/output kanaler og som “forbindelse/hub interface” til andre digitale enheder.

Den kan naturligvis også fungere som high quality bridge mellemAES/EBU, MADI, Avid Pro Tools HDX eller Dante IP audio netværket.

For at få det hele til at fungere, skal der naturligvis software til.

NTP Technology har til formålet udviklet Visual Matrix Control (VMC) routing software, der har en Windows baseret brugerflade, der i vanlig NTP stil ikke kan styres fra en iPad eller andet funky gear.

Når der skal laves seriøs lyd, kræver det altså en windows skærm, der – heldigvis – problemfrit kan emuleres på en Mac.

Uanset dette, er det her magien opstår.

Alle konfigurationer, alle audio routings, alle signaler – uanset format – styres her.

Og som altid kan alle former for signal niveauer, peaks og “program metre” monitoreres her.

Induviduelt eller i grupper, alt efter preference.

Det er netop denne “Flexible og scheduled routing automation”, der bliver vist frem på BVE2017.

Store virksomheder som broadcastere, posthuse eller store lydstudier, har nemlig mange “pænt specielle” arbejdsopgaver, som en kombination af AX32 og DX32 er født til at kunne håndtere.

Læs også  DJI Ronin 2 vist frem

Planen er derfor at præsentere VMC på en NTP Penta 720 MADI router med et Blue | NET og 635 controller interconnecting på et AX32 Eucon-enabled post-production system.

For at forvirre elektronikken, vil der være bunker af Dante compliant audio-over-IP enheder, almindelige (?) routere suppleret af den omtalte Penta 720 proppet til kanten med de kort/konfigurationer selv den mest kreative broadcaster kan komme på.

Der bliver naturligvis blandet alt fra audio router which can be configured with a wide range of interface cards such as MADI til AES, analoge signaler, SDI embedder/de-embeddet og Dante AoIP.

Mikael Vest, der er Sales Director, NTP Technology, siger op til BVE2017:

-It is a busy start to the year but a necessary one as these events allow visitors to engage directly with our latest products. That kind of face-to-face discussion helps our customers and is certainly useful for us. We will be demonstrating the DAD AX32 audio converter and DX32 digital audio bridge. Both now come with version 2.0 firmware which adds a lot of extra features, slutter han.

Som pointeret.

Når du ikke London er det muligt at tage samtalen i Oslo omkring den 1. marts eller på NAB2017.

Læs mere her

Eller hør eksperterne herunder.