DR gør det allerede

BBC har netop taget hul på en modernisering af deres iPlayer, der er den afspiller som alle skal igennem, for at kunne se indhold tidsforskudt fra BBC.

Frem til engang i efteråret 2016, var det i den forbindelse muligt “bare” at “låne” et licens nummer, og så – for eksempel – se med for “forældrenes licens kroner”.

dr-3.jpgDet blev stoppet, hvorfor seertallene blandt unge seere, der fortsat ikke ser ud til at ville betaler licens i UK, er faldet – estimeret – voldsomt.

En “sandhed” der indtil videre blot et estimat eller gæt, da BBC har valgt overhovedet ikke at ville kommentere på udviklingen efter det såkaldte “iPlayer loophole” blev lukket 1. september, sidste år.

Den totale mangel på kommentarer i forhold til udviklingen, og hvilke seere der bruger iPlayer, kunne være det som BBC rent faktisk svarer på nu.

Naturligvis uden at svare direkte.

bbc-4.jpgBBC er nemlig på vej med en heftig opdatering af deres iPlayer, så brugere kan “binge” det de i England kalder for “box sets”, hvilket både er hele sæsoner, men også seriers hele levetid.

Uden tidsbegrænsning.

Director General Tony Hall har indtil videre blot forklaret at serier som “Taboo” og “Apple Tree Yard”, der har været “huge hits on TV and on BBC iPlayer”, nu “opgraderes til at kunne ses som “box sets”, hvilket reelt betyder at den enkelte episode kan ses i længere tid end de tidligere 30 dage der tidligere har været den typiske begrænsning af seriers levetid på iPlayer.
_
Dan Taylor-Watt, der er head of iPlayer afdelingen, supplerer:

Læs også  KLF, Kirke & Medier hædrer Silja Okking

-Now viewers will be able to enjoy them as full box sets – and we want to do the same for more shows in the future, slutter han.

Det tiltag er endog meget svært ikke at se som andet end en direkte konsekvens af at iPlayer har tabt en masse unge seere siden det sidste loophole blev lukket.

Igen det er naturligvis blot et gæt at de har tabt de unge seere.

DR har til sammenligning været ude med tal der understreger at enkelte episoder af “Skam” er blevet streamet mere end 500.000 gange, herhjemme, hvilket er op imod ti gange så mange gange som serien har seere på TV.

drsaeson.jpgTilbage i England er det nyeste BBC One hit – ud over Taboo – “Apple Tree Yard”, der netop er nået til fjerde episode i England.

Og modsat “Taboo”, der er forresten er instrueret af Kristoffer Nyholm og Anders Engström, ser det ikke ud til at lokale streamerne ( som HBO Nordic, der streamer “Taboo” ) har været friske på “Apple Tree Yard”.

Dermed er det pænt sikkert at serien ender på DR, da der såmænd også er en del dansk indblanding i denne serie.

Her dog mest på lyd og musik siden, da seriens score er komponeret af Halfdan E.

Læs også  TV2 Sport er landets klart største sportskanal

Han har fået en masse hjælp af Rasmus Christensen og Jan Holzner, der også har en længere historie med musik her i landet.

DR er i den forbindelse allerede begyndt at tilbyde de omtalte “full series box-set”, som BBC nu også er på vej med i deres iPlayer.

Den store forskel på DRs og BBCs er dog fortsat at det fortsat er “frivilligt” om du ønsker at betale TV licens i England, mens alle her i landet betaler “medielicens”, i stedet for at DR – som eksempel – begrænses med en kode på computere og telefoner, som eksempel.

Den engelske formulering, af hvem der skal betale TV licens, er i øjeblikket under “revision”, hvilket sidst i januar så ud til “kun” at betyde at de husstande der ser ( alt andet, inklusiv Netflix, HBO, Amazon og tjenester der blokerer for BBC kanaler ) fortsat ikke skal betale licens.

Den kommende ( til april ) formulering på området, skulle dog ende med at den enkelte forbruger aktivt skal pointere at denne ikke ser BBC live.

Dailymail havde sidste i januar en kommentar til TV licens, der understreger at TV markedet i England er langt mere liberaliseret end herhjemme.

Her lige et par promoer for ting du kun kan se på BBC, næsten.