TV2 deler spillefilm i 3 stykker

Der bliver løbende eksperimenteret med “kreative måder” at få en biograffilm ind i TVet lidt hurtigere.

Noget tyder på at et nyt “smuthul” netop er blevet fundet.

Spillefilmen “Der kommer en dag”, der løb med hele seks priser, bl.a. for bedste film, for bedste originale manuskript, og bedste kvindelige og mandlige birolle, ved den netop afholdte Robert pris, ser ud til at være på vej ind i en fremtid som “miniserie”, hvilket sker fordi TV2, fra den 5. marts og et par uger frem, sender denne spillefilm klippet i tre stykker, og kalder den for en “miniserie”.

born2.jpgMotivationen er i følge TV2 at alle TV2 kanaler netop er gået ind i deres “største fiktionsår nogensinde”, hvilket nu suppleres op med spillefilmen “Der kommer en dag” som miniserie.

“Om-klippet” af filmen, der jo må have fået tilført credit og lidt til, er dog blot en lille smule af hvad der sker på dramasiden på TV2 i år.

Serien “Grethe”, “Badehotellet” og “SJIT Happens” har jo alle bevist at TV2s kanaler hver især hitter pænt flot med serier, hvor specielt “Badehotellet” klarer sig utrlogt flot.

“Badehotellet” havde – som eksempel – 1.460.000 seere, mens DRs dramasats “Arvingerne III” måtte nøjes med 907.000 eller 553.000 færre seere, i sidste uge.

Læs også  Vi ændrer ikke vaner mens vi ændrer vores vaner

Er det ikke nok drama, har TV2 endeligt sat premieredato på endnu en “serie fra fortiden”, hvor der – formodentligt – også er grever og baroner med, suppleret af fattige men funky stuepiger.

“Mercur” får premiere den 6. marts på Charlie.

Senere i år – til efteråret – kommer “Norskov” tilbage med sæson 2.

born1.jpgEfter sigende finansieret på en endog særdeles kreativ måde.

Katrine Vogelsang der både glæder sig til et spændende fiktionsår og til “Der kommer en dag” miniserien, siger:

-“Der kommer en dag” er en kæmpestor film om et uafviseligt vigtigt emne, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere som miniserie. Handlingen er skrevet i tre kapitler, og vi så meget hurtigt potentialet i at fortælle historien i tre afsnit, hvor vi endnu bedre kan sætte handlingen ind i den tid, den foregår i, slutter hun.

Seriens executive TV2 producer, Pernille Bech Christensen, glæder sig også.

-Det er en gribende historie og et fænomenalt cast. Det klæder “Der kommer en dag” emotionelt, at fortællingen og karakterernes udvikling gennem historien foldes ud på en måde, hvor tv-serie-formatet viser sin styrke, slutter hun.

Instruktør Jesper W. Nielsen, ser ikke ud til at have en kommentar til at Zentropa med støtte fra TV2, Det Danske Filminstitut, FilmFyn, Film Väst, Zentropa International Sweden, Nordisk Film & TV Fond og The MEDIA programme of the European Union, har klippet filmen op i tre afsnit.

Læs også  Zulu kaster 500K kroner efter gode ideer

Optagelserne til “Norskov” sæson 2 går forresten igang den 28. marts