Vi andre må jo bare vente

Så har Paprika Steen, endnu engang været i Berlin, til den såkaldte Berlinale.

Denne gang dog ikke som spiller i en følsom film, men derimod som en del af TV serien “Gidseltagningen”, der får premiere her i landet til april, men som altså – de to første episoder – blev vist frem på “Berlinale Special Series”-programmet.

Her spiller hun så ellers tv-reporteren, Naja Toft, der sammen med Sara Hjort Ditlevsen, der er “drabsefterforsker” og Louise Falck, suppleret af Johannes Lassen, der alle sammen har lidt med PET”™s Terror Task Force at gøre.

Som du har gættet handler det om terror, endda en masse af det.

Serien, der er en kommende Kanal5 serie, er skrevet og instrueret af Kasper Barfoed, der såmænd havde taget seriens producer, Morten Kjems Hytten Juhl, med til Berlin.

paprikastor.jpgSlutteligt var EP, eller executive producer, Meta Louise Foldager også med.

Bedst af alt fandt publikum serien endog særdeles spændende.

Forventningerne var jo netop at få en ny og opdateret omgang “Nordic Noir”, der efterhånden – ellers – er nede på lidt følelser fordelt over 13 timer, nu afløst af blå blink, og kække spillere der – i den grad – har planer om at løse problemet.

Og først tage hjem til familien i den lækre 3V med udsigt over havnen, nu da konen er journalist på DR.

Læs også  Fest eller musikvideo

Når “Gidseltagningen” er afklaret.

Reaktionerne var i følge Discovery overvældende positive.

Som eksempel kan man efterfølgende i Filmmagasinet Ekko, læse:

-Der er noget nyt på spil med “Gidseltagningen”. Det dystre univers fra scandic-noir-serierne Forbrydelsen og Broen er nærmest væk, og ind er kommet en mere stringent action-serie, hvor tempoet er højt.

Dermed skal man altså ikke forvente at der bliver brugt mange sekunder på at hiovederollen sidder ved computeren og tænker, eller ringer hjem for at handlingen kommer videres suppleret med – nærmest komplette – køreture til Sverige, afbrudt af andre medvirkende der løber rundt og rundt på en løbe bane, kun for at blive afbrudt af det der telefonopkald, der – ikke – kommer fra den bil der stadig er i Sverige.

Discovery lover i stedet “rendyrket underholdning”. Og da presseafdelingens udsendte mener at kunne konstatere at flere bed i deres negle over spændingen i både episode 1 og 2, kan vi andre så ellers bare glæde ogs til at serien får premiere til april.

Berlingske Tidende har også “anmeldt” de første par episoder.

Som de skriver det..

“..Få minutter inde i serien bliver man klar over, at den er en anden slags skabning end DR”™s velkendte Nordic-noir-serier eller TV2″™s “Badehotel”-hygge..” starter de og fortsætter.

“”¦.Det er tale om en relativt hårdtpumpet action-serie, der visuelt bringer mindelser om spillefilm fra 1990″™erne med Bruce Willis i hovedrollen. Og så er der alligevel noget mere end det, nemlig en vilje til at lægge flere lag på karaktererne, der gradvist kommer til syne i de to afsnit, som bliver vist i Berlin..” slutter avisen.

Læs også  De unge streamer som gale

Det store spørgsmål er derfor om det er Berlingske anmelder eller produktionen der ikke rigtigt har rykket sig siden 90erne.

Der er som bekendt sket en smule, på serienfronten, hvor der fortsat bliver producerer +400 “big-budget” serier i USA, hvert år.

Indtil videre finder vi andre først ud af det til april.

Her en promo der nu er blevet set af lidt over 1400 på YT.