Analogt leica Look til Sony E mount

Hvis du går og er lidt træt af at dit FS7 eller A7sII er “alt for skarpt”, hvorfor du længe har rodet dundt med alverdens sære optikker er her godt nyt.

Det netop åbnede CP+ i Japan, har netop vist en serie Voigtlander E mount optikker frem, der både har “fortidens” look, samtidig med at de nu passer direkte på et Sony.

35mmvoight.jpgFokus er oplagt nok på A7sII folket, der længe har slåsset med enten af “gå zeiss ejen”, “Sony vejen” eller – som de fleste har valgt – at gå “hvad vi nu har + metabones vejen”.

Forleden var det Fujifilm, nu er det så Voigtlander.

Og mens det er lidt – potentielt – svært med Fujifilm, der jo primært laver Cine ting, er Voigtlander simpelt.

De laver klassiske optikker, der ligner noget fra 1965, nu bare afpasset dit 2017 Sony.

Folk der elsker deres A7RII eller deres A7sII, kan nu rive i fokus på netop Voigtlander, der blandt andet er ude med en Nokton 40mm f/1.2 Aspherical, en Voigtlander 35mm f/1.4, og endelig en Voigtlander Macro Apo-Lanthar 65mm f/2.0, der alle er født til Sony E mount.

50mmvoight.jpgDe tre nye er virkeligt godt nyt til A7sII eller A7rII folket, der pludselig har et par – ikke umuligt dyre – muligheder og dermed et alternativ til de – desværre få – E mount glas der findes derude.

Læs også  En halv Bexel

Og da de dækker full-frame, kan folk der allerede lejer Super-Wide Heliar 15mm f/4.5 og den skøre Heliar-Hyper Wide 10mm f5.6 ind til skæve billeder på et Sony Spejlløst, se frem til at holde “looket” hele vejen igennem.

Macro Apo-Lanthar 65mm F2″™eren, er dog blevet vist frem tidligere.

Dette skete i form af en prototype, tilbage på Photokina 2016, hcor der dog ingen specs var.

Macroen var dog ( og er ) en del af deres “High Performance Apo-Lanthar serie, der var “specielt højtydende” da de var populære.

Det måde den nye f/2,0 dermed også forventes af være.

Den blander sig direkte ind i Zeiss Macroerne, der – også – er f2 og 1:2.

Det burde blive muligt at læse mere om nyhederne hos producenten, her, hvor de dog ikke har fået opdateret med de tre nyheder, vi skriver om her.

Igen.

Forestil dig en Nokton 40mm F/1.2, på et A7sII.

Så får du da cirka den absolut korteste DOF du kan forestille dig. Konkret ( totalt ) 4cm på en meter og 8cm på 2 meter.

macrovoight.jpgEnkelte vil sikkert mene at en Nokton bliver lidt blød, når den er “helt åben”.

Formodentligt heller ikke et problem, da dit “Head and Shoulder”, jo netop skal være ulden i kanten.

Læs også  Ny hat til lydfolket

Vis kriver godt nok at der her er tale om helt nye designs, nu bare til SOny.

Det er formodentligt ikke helt korrekt.

Voigtlander 35mm f/1,4 baserer sig nemlig på en Leica M-mount version, hvilket reelt åbner op for at de nu også ( snart ) er muligt at få et Leica Look på et Sony.

Voigtlander, der jo reelt er Cosina, lover at deres nye optikker er kompatible med Sonys 5-axis in-camera image stabilisation, hvilket jo er noget vrøvl.

Igen.

Der vil være fuld 5-axis in-camera image stabilisation “support” på de nye optikker fra Voigtlander, der stadig bliver produceret af Cosina, som du kan læse heromkring.

Priserne er ikke ude, men skulle blive endda særdeles heldige.

Rygterne siger 800 til 1100 dollars ( for de eksisterende Voigtlander E mount serie optikker ), så de nye får sikkert et nøk op.

1000-1500 dollars er nok realistisk.

Her lidt video fra CP+ hvor det fremgår at de nye Voigtlanderere ser godt ud og kræver en fotograf..