DR2 kigger på kvinder der smadrer hinanden

Bare rolig.

Vi har skam også et par kvinder her i landet, der kan finde ud af at slå på andre kvinder.

Så hårdt at de ligger sig ned og bliver der.

Det har DR2 kigget på, i form af “Annas kamp”, der handler om ejendomsmægleren Anna Elmose, der for uindviede er “symbolet på en meget konkret og helt vild form for kvindekamp”.

Kvinden er nemlig professionel MMA fighter, der er kort for Mixed Martial Arts, der – cirka – betyder at du må bruge både arme og ben til at slå og sparke med.

annash.jpgSelv om at alle der dyrker MMA får en masse slag og spark ind og i hovedet, er det ikke kun i film med Van Damme at de ikke bruger beskyttelse.

Uanfægtet dette, har DR2 i en periode fulgt Anna Elmose, der som pointeret er ejendomsmægler, når hun ikke lige dyrker MMA.

Kvinden, der i 2016 blev “udvalgt til at kæmpe som den første skandinaviske kvinde nogensinde i UFC”, har derfor i de sidste seks måneder, hvor DR2 har fulgt hende slåsset i UFC ( den bedste MMA liga hvor kvinder nu også kan deltage), og er såmænd også ubesejret, da hun har vundet sine tre første professionelle kampe på knockout.

Så kvinder kan altså også knække næser, hvis de vil.

Læs også  DR bager videre

MMA, der må siges at være en endog særdeles voldsom sport, åbnede i den forbindelse først op for at kvinder kan deltage og konkurrere som mænd gør det, for fem år siden, hvorfor at det er tæt på at Anna Elmose er pioner på området.

Det interessante ved at UFC åbnede op for at kvinder nu også kan slås som mænd længe har kunnet, er at sportsgrenen såmænd er blevet uendeligt meget mere populær.

Detaljen er jo at ikke alle behøves at gå så meget til den, som Anna Elmose gør det, når hun kæmper om titlerne.

Sportsgrenen er dog fortsat kun PPV herhjemme, hvorfor det – primært – er dem der allerede ved hvad MMA er for noget der kigger med.

Det kunne DR2 så ellers tænkes at gøre noget ved, når der er premiere på “Annas kamp” her den 8. marts sent om aftenen, da der altså bliver smadret løs for rullende kamera.

Anna Elmose og hendes mand ser i den forbindelse begge ud til at gå op i netop MMA.

Og dokumentaren starter da også lige før en vigtig kamp, der sågar er debutkampen i Rotterdam, hvor Anna Elmose er “plaget af skader”, hvilket hendes træner, og mand, forsøger at gøre noget ved.

Læs også  Broadchurch solgt til kinesisk remake

Anna Elmose forklarer:

-Alle har skader i sporten, og der er ikke nogen undskyldninger, hvis jeg skulle tabe, slutter hun og bliver suppleret af DR markedsføring:

Der siger:

-Lige så hård, som hun er i buret, lige så blød er hun i sit ægteskab med Tue. Hun er både en hestepige fra Århus og har en musikerfar, der ikke tør se hendes kampe. Hun er en nådesløs hardhitter, der må balancere sit daglige liv som ejendomsmægler med det benhårde træningsregime og den jerndiciplin, der følger med pladsen i UFC.

De fortsætter:

-Men hvor længe kan hun overleve presset fra oktogonen og de umenneskelige fysiske krav, og hvornår bliver ofrene for store, når man også vil leve et liv med mand, kærlighed og børn?.