Charlie banker ind på top 20

Kigger vi på sidste uges seertal, fik den nye Charlie dramaserie “Mercur” så mange seere til premieren at den springer direkte ind på en 13. plads blandt de mest sete programmer.

Og det nærmest uden markedsføring, formodentligt fordi TV2 havde forventet at de Charlie seere der var friske på den serie nok skulle finde ud af at åbne op, når der var premiere.

Nu var der – tydeligvis – mange flere – formodentligt også en god del “ikke Charlie seere”, der kiggede med.

Og selv om at vi ikke har fået læst avisernes anmeldelser af serien, nu hvor de – heller ikke – forventede at serien ville blive et hit, kan der vel ingen tvivl være om at serien er et hit.

Så meget at hele 621.000 kiggede med til premieren, hvilken – næsten – er lige så mange som der ser Arvingerne 3 på DR, der – omvendt – har tabt stort set alle seerne.

Vi gætter i den forbindelse på at det er det højeste seertal – nogensinde – på kanalen, hvor “Mercur” havde premiere.

premiere.jpgKigger vi på share, går det helt amok.

Charlie var den mest sete kanal mandag aften, mens “Mercur” blev sendt.

Kanalchef Sune Roland Jensen, kan da heller ikke få armene ned.

Læs også  6 år til med golf

-Med premiere-tallene på “Mercur” overgår vi i dén grad vores vildeste forventninger. Serien sprænger på alle måder rammerne for kanalen, hvor vi aldrig tidligere er nået ud til så mange seere med vores indhold. Vi er utroligt stolte over, at seerne har taget fortællingen om “Mercur” til sig, starter han og fortsætter.

-En af målsætningerne med at satse så stort med dansk drama på Charlie er at forkæle vores trofaste og elskede seere samtidig med, at vi gerne vil invitere nye seere ind på kanalen. Det må vi i dén grad sige er lykkedes, og nu håber vi så, at folk også finder ind til serien de næste ni søndage, slutter han, næsten.

-Det er ikke tit, man får ting mellem hænderne, som på én gang passer så godt på en kanal og samtidig passer så godt ind i den tid, vi lever i. For det helt fantastiske ved “™Mercur”™ er, at det er en stor fortælling, der både omfavner nostalgien om det, der var engang, og omfavner mange af de samme ting, som kendetegner tiden i dag, f.eks. medievaner i opbrud, fortsætter Sune Roland Jensen.

-På samme måde prøver vi med Charlie at være et underholdende frirum fra alle de alvorlige dagsordener, der fylder så meget. Vi vil gerne være stedet, hvor man kan drømme sig lidt væk og samtidig blive lidt klogere på, hvor vi kommer fra, og hvad vi er formet af, siger Sune Roland Jensen og fortsætter:

Læs også  DR ung med Corona

-Det tilbyder “Mercur” på fornem vis. Og den allervigtigste grund, til at vi ikke tøvede længe med at gøre “Mercur” til Charlies største programsatsning nogensinde, er, at der under den historiske fortælling gemmer sig den mest TV2″™ske fortælling. Nemlig at hvis du tror nok på noget og kæmper alt, hvad du kan – så kan også det umulige lade sig gøre.

Kiggede du ikke med, er her en promo for serien.