100.000 kroner på højkant

Så er kampen om “Danmarks største TV-pris”, der uddeles ved den årlige Billed-Bladets TV-Guld-fest, der – som altid – afholdes på Hotel d”™Angleterre i København, hvor pinger og andre kendte fra TV, er parat til at modtage denne, og en række andre priser.

Og hvor værter og de mest kendte må nøjes med æren, stryger der 100.000 kroner efter den bedste TV-dokumentar.

allefilm.jpgOg nu hvor Billed-Bladet netop har offentligtgjot hvem de nominerede er, kan du allerede nu glæde dig over at hver af de nominerede har 20 procents chance for at vinde.

De andre får omvendt æren af at – næsten – vinde.

Blandt de nominerede er – som altid – historier om emner der kommer os alle ved.

Historier om MRSA-bakterier, skattely og integration, som eksempel.

Når vinderen er fundet her på fredag, er det 28. gang at den danske TV-branche er samlet for at fejre sig selv om den “dokumentar” der vinder.

Komitéen, der vurderer og ender med at finde en vinder, er Bille August, Bent Fabricius-Bjerre, Søren Kragh-Jacobsen, Sara Blædel, Per Holst, Cecilie Stenspil, Karen Boel Thomsen, Preben Wilhjelm, Annemette Krakau og Mads Egmont Christensen.

Mads Egmont Christensen siger:

-Det er en turbulent tid, journalistikken gennemlever netop nu, men TV-dokumentaren er fortsat en af journalistikkens vigtigste genrer. Den grundige, gennemresearchede og strukturelt velfungerende filmiske fortælling spiller en helt central rolle for at kunne forstå og handle på centrale samfundsmæssige problemstillinger. I bedømmelsen af de indsendte dokumentarer lægger vi først og fremmest vægt på kvaliteten af historien og den måde, den fortælles på. Dernæst på dokumentarens æstetiske udtryk, billedsiden, og endelig på dens opmærksomhedsvækkende kvaliteter. Fænger historien og bliver publikum berørt, starter han og fortsætter om de nominerede dokumentarfilm.

Læs også  Så scorer TV2 seerne

-Der fortælles informativt ( i de nominerede dokumentarfilm, red. ), indsigtsfuldt, medfølende, overraskende og ind i mellem chokerende, og det er en tilfredsstillelse at konstatere, at hver af de fem film bærer præg af en formidabel grundighed og professionalisme i den måde, tilrettelæggerne har grebet deres emner an på, slutter han.

De nominede er:

Børnesoldsaternes nye job“, DR2

Den dag Penicillinen ikke virker“, DR1

Det store skattelæk“, DR1

Dem vi var“, TV2

Moskeerne bag sløret“, TV2.
_
Som altid uddeles der også en række priser til blandt andet Årets kvindelige og mandlige nyhedsværter, Årets kvindelige og mandlige underholdningsværter, Årets kvindelige og mandlige sportsværter samt Årets TV-program og Årets nye TV-program.