Ikegami prøver igen med Unicam

Der går stadig et stykke tid, før du kan få øjnene i det nye UHK-430, der er Ikegamis “forsøg” på at komme tilbage på kameramarkedet, med et Unicam, der for indviede storhittede i 90erne.

Det kunne det måske tænkes at komme til at gøre igen.

Som du har gættet er der her tale om et UHD kamera.

Der – forhåbentligt ikke er i “4:3″, selv om at det hedder 430.

UHK-430 er i den forbindelse topmodellen, i en ny serie Unicams, som Ikegami har planlagt at vise frem på NAB2017.

mangecam1.jpgOg mens HDK-73, der også er et Unicam, er dette et HD kamera, der nu er blevet til et F12, 2/3-tomme CMOS sensors, der må formodes at være et native 1080i kamera, der også kan outputte i 720p.

Hvis relevant, er der både Quick EZ Focus assist, CAC chromatic aberration correction og HLG hybrid log gamma til HDR produktion i 1080i, hvilket understreger at HDR i 1080 er på vej.

Ganske som HLG, formodentligt også er det. ( HDR er kort for High Dynamic Range Television mens HLG er Hybrid Log-Gamma – læs BBC R&D rapport her)

Tilbage til UHK-430, så er det et 3 CMOS kamera, der blot er udstyret med 2/3-tomme 4K (3840×2160) CMOS sensorer, hvilket betyder at 4K nu kan optages i RGB med b4Mount skulderkameraer også.

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

Og skulle du tro at Ikegami “snyder”, tager du fejl.

Deres “Real 4K” opløsning, betyder at dette kamera reelt håndtere 24 millioner pixels (8 millioner per sensor), når det optager.

Det kunne tænkes at betyde at blæseren nu er halvdelen af kameraet.

UHK-430 er ydermere 4K/2K kamera, der – ydermere – kan outputte både 4K og 2K ( ikke HD ) simultant.

Årsagen til at der er tale om 2K er at det vil blive tale om et såkaldt “2K cutout”, fra det eksisterende 4K-billede.

mangecvam2.jpgDet kloge ide bag den plan er at det rent faktisk er muligt at bruge dette kamera i komplekse Quad 3G, 12G, og IP sammenhænge.

Nu hvor det er NAB, om et stykke tid, lover Ikegami også at tage deres SHK-810 8K ultra high-definition television (UHDTV) camera med.

Det er som du har gættet et 8K kamera, der – naturligvis – er udviklet sammen med Japan Broadcast Corporation (NHK), hvorfor det med stor sikkerhed kommer til at optage OL i 2020, i noget der netop minder om 20 gange den kvalitet vi er vant til at opleve her i landet.

Her er der dog “bare” tale om et 33 million-pixel Super 35mm single CMOS sensor, der ydermere er udstyret med PL mount, hvilket for et par år siden var et problem.

Læs også  Nye Fields på vej fra SmallHD

Men som ikke længere er det.

Både Canon og Fujinon producerer jo idag “TV optikker”, med PL mount, hvor det er muligt at zoome, op til – i det vildeste tilfælde – 1000mm, med Canons vilde 50-1000, 20x zoom.

SHK-810 har en horisontal opløsning på 4000 TV linier, der kan vises på en Ikegami 55-inch “full 8K” monitor, der – naturligvis – også kun er en prototype.

Der skulle også blive plads til HDK-95C HD, der er en “klassisk” 4K-ready Unicam HD kamera, der nu har fået optional HDR og (?) måske HLG, der ser ud til at være den vej resten af verdens broadcastere går, nemlig med HLG/HDR i 1080.

HDK-95C HD kan det til trods levere UHD fra starten af.

Igen.

Der er synkront – nedskalleret – 1080p ud af dette kamera også.

Det hele bliver vist frem fra den 24 til den 27. april i Las Vegas.