Crowdfunded svensk storfilm

Film er som bekendt en dyr størrelse.

Derfor er det altid morsomt at se når film bliver produceret på andre måder end efter en tur ned på det lokale film institut.

Crazy Pictures, er et af de selskaber der helt uden de fornødne millioner prøver på at få deres nærmest budget frie produktion til at ligne “en milliarddyr Hollywood-produktion”, hvilket ikke er helt umuligt da de bruger en masse software og har endnu flere ideer, til at få ellers umuligt scener til at se voldsomt vilde ud.

Vi har fået historien af Adobe, så et bud – herfra – er at det sikkert er noget af deres software der har vræet i brug.

noget1.jpgVi gætter på at andre løsninger/pakker ville kunne det samme.

Det vil vi dog overlade til de dygtige filmfolk at vurdere.

Tilbage til “Det utænkelige”, så er der tale om en produktion, finansieret via såkaldt crowdfundinjg, hvilket plejer at betyde at pengene er få.

Eller nærmest ikke eksisterende.

Og sådan er det såmænd også på denne produktion, hvor det meste ser ud til at være klaret i software, suppleret af venner og de omtalte gode ideer.

Som du kan se nederst er der bunker af rekvisitter, men endnu flere “sets” skabt digitalt, hvilket ser ud til at være måden de gør de i Hollywood, så hvorfor ikke også i Sverige.

Læs også  TV2 Play spiller nye toner

Og nu hvor Crazy Pictures nyeste katastrofefilm, begynder at tage form, er der vel ikke meget andet at gøre end at glæde sig til at produktionen ender på Netflix, i biografen eller på TV.

Med lidt held kunne filmen sågar komme her til landet, forudsat at den hitter i broderlandet.

Victor Danell, der er instruktør og visual effects supervisor på “Det utænkelige”, startede med at lave film som barn, og husker:

-I begyndelsen filmede min bror Jacob og jeg alt, hvad vi kom i nærheden af. Vi lavede stop-motion film med LEGO-figurer og flyttede legetøj rundt med tråde. Vi havde ikke nogen computer, så vi måtte bruge synthesisers og mikrofoner til at få lydeffekter og vores stemmer direkte ind på VHS-båndet, slutter han.

noget2.jpgEfter gymnasiet fandt han og nogle venner sammen om at skabe Crazy Pictures.

Han fortsætter:

-Crazy Pictures var vores filmskole. Det tillod os at udvikle vores egen måde at lave film på. Så længe vi havde fantasien og de rigtige værktøjer, var alt muligt, forklarer han videre.

-Vi laver alle vores digitale effekter i After Effects, og det har vi egentlig gjort helt siden, vi var små. Da vi fik vores første computer, fik vi Premier 6.5 og After Effects. De gjorde det enkelt at producere de billeder, vi gerne ville have enormt hurtigt, forklarer Victor Danell videre.

Læs også  NEP Group får ny CEO

-Vi prøver at bruge så lidt 3D som muligt, fordi vi ikke synes, det er nødvendigt. Vi elsker at bruge miniaturer og rigtige elementer, når vi optager. På den måde kan vi ved hjælp af vores redigeringsprogrammer hurtigt finde frem til det look, vi leder efter, slutter han.

Crazy Studios endte i den forbindelse med at få fingre i lidt budget til deres mange gode ideer.

2285 brugere har således støttet deres kommende film med 620.000 kroner.

Ikke ligefrem verdens største budget til en katastrofefilm, hvor flyvere bliver smadret på en motorvej, der – naturligvis – også bliver smadret.

Gæt selv.

De har brugt miniaturer og software.

Alt sammen noget du kan se i promo og BTS herunder.

Deres site er her