Arctic Challenge lander på Kanal 5

Landet har efterhånden en del krigsveteraner, efter krigsdeltagelse i blandt andet Afghanistan.

Og de har deres egen klub, hvor de blandt meget andet udfordrer hinanden på et niveau, der er nærmest uforståeligt.

Og nu hvor de netop er taget til Grønland, for at “vandre 400 kilometer fra Mestersvig til Daneborg på bare 32 dage”, tyder en del på at Discovery er på vej med hvad der må kunne beskrives som en pænt spændende dokumentarprogram serie, der forventes sendt til efter på Kanal 5.

mal.jpgLars Brygmann, der bliver vært, siger:

-Jeg har efterhånden lært, at nogle gange får man muligheder her i livet, hvor man bare skal sige ja – og så bagefter tænke Gud, hvad er det, jeg har rodet mig ud i. Det er det her et godt eksempel på. Jeg føler mig vanvittigt privilegeret over at få lov til at være den “flue på væggen” og følge de her mennesker, der har været udsat for nogle voldsomme ting, og som nu kaster sig ud i det her vilde projekt, starter han og fortsætter:

-Det værste scenario, jeg kan forestille mig, er, hvis min fysik ikke rækker. For hvad så? Vi er afsted i en måned, og man kan ikke bare stå af undervejs, så jeg har bare at følge med. Jeg har ikke lyst til at være det hjul, der ikke kan dreje rundt – for det er jo ikke mig, det handler om på den her ekspedition. Det er krigsveteranerne, der er de vigtige her, slutter han.

Læs også  Kodak Ektachrome kommer igen

Har du ikke hørt om “Arctic Challenge”, er det en udfordring som “Veterans in Motion” skabt, for – blandt andet – at henlede opmærksomheden på at “en gruppe tilskadekomne veteraner” måske fremstår som “fysisk og psykisk sårede soldater”, men som altså stadig er potentielt enorme ressourcer, benamputationer, andre alvorlige skader på kroppen samt PTSD, til trods.

Da de ni skadede krigsveteraner, er klar over at det ikke bare lige er noget man gør for sjov, sådan at tage op til Nordøstgrønland og gå rundt der en måneds tid, følges de med et par Sirius-folk, en læge, en bandagist og en fysioterapeut.

udfordringen.jpgOg nu et TV hold.

Tilbage i december, blev den første træningsekspedition gennemført i Røros, der er syd for Trondheim.

Her deltog blandt andet Kronprins Frederik.

Nu er de så nået til Nordøstgrønland, hvor krigsveteraner og Lars Brygmann kan se frem til ned til minus 40 grader, snestorme og overvældende meget natur.

Anne Garlichs, der er konstitueret programdirektør på Discovery Networks Danmark, siger:

-Vi er vanvittigt glade for at have fået mulighed for at følge de her skadede krigsveteraner, der bare nægter at give op. Det er en smuk og vigtig fortælling – ekspeditionen i sig selv er helt unik, og vi får en helt ekstraordinær dokumentarserie. I og med vi har mulighed for at lave programmerne både til Kanal 5 og Discovery Channel kan vi brede historien ud, så vi både kan fortælle den menneskelige historie om, hvor langt man kan komme med viljestyrke og troen på sig selv, og samtidig gå i dybden med alle de tekniske detaljer og udfordringer ved sådan en ekspedition. Det er første gang, vi prøver at få vores kanaler til at spille sammen på denne måde, og vi er spændte og meget optimistiske i forhold til udfaldet, slutter hun.

Læs også  Prøv et nyt i en hel uge

Selve rejsen, der startede forleden, forventes afsluttet midt i april, efterfulgt af en fire afsnits dokumentarserie, der ender på kanal 5.

Discovery Channel viser et slags BTS dokumentarprogram,.

Det er muligt at læse mere om Veterans in Motion og Arctic Challenge her