Hele TV2 slår sig sammen på Borgen

Noget tyder på at News, TV2 Regionerne og nu også TV2 Nyhederne slår pjalterne sammen, og i stedet for at – blandt andet – Regionerne har deres egen redaktion, ganske som TV2 også har det, slås det hele – bortset fra Lorry – sammen til en stor Christiansborg redaktion, hvor alle 179 politikere kan dækkes både til lokale til regionale og til nationale historier.

Og det er de glade for, på TV2.

pol1.jpgDirektør Betina Bendix, TV SYD, der er ordførende direktør for TV 2 Regionerne, siger:

-De landsdækkende medier har særligt fokus på de 20 mest kendte folketingsmedlemmer, men der er flere end 150 andre folketingsmedlemmer, der er valgt lokalt og regionalt, og som TV2 Regionerne også følger. Det er en af vores opgaver via blandt andet Christiansborg-redaktionen, så vælgerne har bedst muligt kendskab til de lokale folketingsmedlemmer, når de går til stemmeurnerne, starter hun og fortsætter.

-Det redaktionelle fællesskab med de dygtige kolleger på TV2s politiske redaktion giver samarbejdet store perspektiver. Den regionale politiske dækning fra Christiansborg vil få stor gavn af TV2-fællesskabet i forhold til at skaffe kilder, nyhedshistorier og give sparring, ligesom vi fortsat kan gøre brug af analyser fra TV2s politiske redaktør, Anders Langballe, og hans kolleger, slutter hun.

Læs også  DR1 fortsætter med sociale eksperimenter

pol2.jpgDet ser TV2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, ud til at være enig i.

Han siger:

Styrkelsen af TV2s politiske redaktion og den nye samarbejdsmodel for politisk dækning vil sikre bedre udnyttelse af den viden og de stærke kompetencer, vi har på TV2s politiske redaktion, som i forvejen er den stærkeste og mest toneangivende herhjemme. Det her samarbejde bliver både en gevinst for seere og brugere over hele landet, som får en stærk og kvalificeret politisk dækning, og for TV2 Regionerne og TV2, slutter han.

Som altid er de medievante politikere aldrig længere væk end at Lars Løkke Rasmussen allerede har sagt at han glæder sig til at tale ved den reception der fejrer fusionen af alle TV2s Christiansborg redaktioner til en enkelt, der fejrer sig selv den 7. april.

De 7 regioner der tidligere selv dækkede “Borgen”, klarede tidligere udfordringen sådan at der var to politiske journalister fra TV Øst ansat til at levere den politisk dækning.

Nu flyttes det hele over i TV2 Nyhedernes og TV2 News politiske redaktion, og det politiske arbejde overtages formodentligt dermed at journalistter fra disse redaktioner.

Medvirkende årsag til udviklingen er formodentligt at TV2 Regionerne nu er blevet til 24 timers kanaler, der derfor har brug for mere politisk stof, der jo problemfrit kan optages først “med den nationale vinkel”, og derefter “med den regionale vinkel”, som det er sket før.