Hvis du nu alligevel skal

Folk der har udsat at investere i RED Vista, behøves nu ikke længere holde sig tilbage.

Leica er nemlig så venlige at de netop har sluppet historien om deres nye Thalia 65 optikker.

Og jo.

Den er god nok, de hedder 65, fordi de dækker Alexa 65.

Dermed dækker de jo også RED Vista, og (?) Panavisions 8K monster.

Sikkert er det i hvert fald at deres såkaldte image circle er på den gode side af 60mm, hvilket burde betyde at de også kan bruges på de helt store Phase One, hvis du vil til at være meget kreativ.

Nyheden, der starter som en serie primes til et garanteret umuligt svimlende beløb, er dog mest tiltænk Cinefolket og RED Vista og Alexa 65.

Stadig.

Er du frisk, er det sikkert muligt at få CW-Sonderoptic til at skifte mount ud til noget der passer på et andet 65mm kamera.

Uanset dette, starter serien som en herlig 24, 30, 35, 45, 70, 100, 120, og 180mm serie, der ( kun ) kommer i PL mount.

De er dog født til at give /i metadata, hvilket betyder at det er muligt for VFX folket at tage lensdata med ind i deres regnestykker.

leicanytstor.jpgForenden på alle, skulle – efter sigende – ende på 95mm, hvilket betyder at der kan bruges de diopters vi nævnte forleden, samtidig med at du dækker alle 65mm CMOS.

Læs også  Lidt Eva1 hype

Det samme skulle være blevet gennemført med focus og iris, så den travle produktion bare river optiken af, udskifter den med en anden, og optager videres få sekunder senere.

Længden skulle du være lidt forskellig, så matteboksen kan ikke blive samme sted.

Igen.

Serien består af pænt små optikker, der er fra 124 til 175 mm lange, hvilket passer fint med at vægten er holdt nede på omkring 1.06 – 1.6 kilo.

Vi har ingen anelse om hvornår CW-Sonderoptic forventer at de kan levere.

På samme måde er vi heller ikke klar over om der reelt er tale om en serie opgraderede Leica S medium format optikker.

De skulle dog være “delvist” baseret på denne serie, blot opgraderet heftigt til Cine brug.

Igen.

De vil være til at finde på NAB2017 og der er 270 graders fokus, suppleret med “significant optical and mechanical changes”, herunder “new coatings og new iris design”.

Læs mere her, hvor de også nævner at det look du allerede kender fra “leica” er bibeholdt, hvorfor serien her skulle være meget “Analogue”.