Apple på vej med nyt i Mac Pro serien

De sidste par dage har der gået en masse rygter om at Apple skulle være på vej med nogle nye “Mac Pro”, der er de her “rør” Apple slap for en del år siden.

Rør som alverden – lige siden – har ventet på blev opgraderet så de kunne få fingre i nogle tidssvarende maskiner.

Problemet har blot – længe – været at der ikke kom noget nyt.

Derfor er det nu blevet “helt normalt” at tale om de såkaldte “Hackintosh” maskiner, der er heftige PCere der er skruet sådan sammen at de kan afvikle Apples styresystem Mac OSX.

Heldigvis er der godt nyt på vej.

tomaskiner1.jpgApple har netop opgraderet deres Mac Proer “med en prisnedsættelse”, der betyder at en – nu tidligere – 3999 dollars model, nu bliver en 2999 model.

Insisterer du på at bruge 3999 dollars på en Mac Pro, er denne nu en BTO ( built-to-order ) 8 core model med dual D700 GPUer, suppleret af en 256GB PCIe-baseret flash storage, der cirka kan flytte et par TB i sekundet. ( 2GB er det vist )

Vil du have de danske priser, er Stjernholm & Co din Mac specialist, der også vil vide om det er idag eller om tre uger du skal handle.

Læs også  EVS er glade i denne uge

Noget tyder nemlig på at der enten er en helt ny serie, eller en heftig opgradering på vej af de her Mac Proer.

Eller rettere – og det er så nu vi er nået til rygterne igen – en del tyder på at der i en nær fremtid kommer nogle nye iMacs, der er “professionelle”, hvilket – i bedste fald – kunne betyde at de kan flytte – næsten – ligeså meget som Mac Pro, uden at koste helt det samme, da CPUerne jo ikke er de samme.

2masnkiner2.jpgBunker af Apple FanBoys har allerede udråbt de opdaterede Mac Proer til første skridt i det næste rygte, nemlig at Apple er ved at “genudtænke” top modellen, til en model der er smartere og som – for eksempel – vil kunne opdateres, og følge med tiden, hvilket er relevant for de virksomheder der vælger at basere store dele af deres produktion på heftigt Apple gear, der altså også bliver “gammelt”, efter et par år.

Og så ville det jo være hyggeligt selv at kunne opdatere CPUer og GPUer, som ekempel.

Apple har indtil videre – blot – lovet at der “kommer noget nyt” i 2018, så der 5 år efter den originale Mac Pro kom, skulle der komme ny “opdaterbar” hardware, der – må formodes – at have indbygget en del af de fordele der – rent faktisk er forbundet – ved at gå Mac vejen, som alternativ til Windows.

Læs også  Avids nye Social Media Hub

Phil Schiller der er chef for marketing har til mediet Daring Fireball sagt:

-With regards to the Mac Pro, we are in the process of what we call completely rethinking the Mac Pro. We”™re working on it. We have a team working hard on it right now, and we want to architect it so that we can keep it fresh with regular improvements, and we”™re committed to making it our highest-end, high-throughput desktop system, designed for our demanding pro customers, starter han og fortsætter.

-As part of doing a new Mac Pro “” it is, by definition, a modular system “” we will be doing a pro display as well. Now you won”™t see any of those products this year; we”™re in the process of that. We think it”™s really important to create something great for our pro customers who want a Mac Pro modular system, and that”™ll take longer than this year to do, slutter han og understreger dermed at der kommer en af de lækre Mac skærme på et tidspunkt.

trekant853.jpgMåske allerede næste år.

Spørgsmålet er om forbrugerne er parate til at vente et år til, på maskiner der – bevares – er heldige, men som altså kun bliver opdateret hver 4-6 år.

Læs også  VR industrien spås en stor fremtid

Slutteligt vil rygter vide at årsagen til at netop den runde Mac Pro ikke er blevet opdateret, er fordi det reelt ikke har været muligt at installere hurtigere GPUer, da der ikke er blevet udviklet GPU kort, der er hurtigere og små nok til at kunne være inde i en Mac Pro.

Det er blandt andet det som Apple ser ud til at love at de nu gør noget ved.

Indtil da må du tæve din bærbare og erkende at en Quadcore i7 ikke altid er “hurtig nok”.