DRK kaster sig ud i Retro TV

Bevares, det er ved at være pænt mange år siden at en dokumentar var andet end hvad en redaktion på en enkelt VJ kunne optage og redigere på en formiddag.

Så når DRK nu er på vej med en dokumentarserie om “Billed-Bladet”, har du gættet at vi skal se en masse billeder fra dette ugeblad der “var meget stor” i 70″™erne, og som ligesiden har – stort set – skrevet den samme historie.

kendt1-3.jpgHeldigvis, for Billed-Bladet, er Retro ved at blive det nye sort, hvorfor alt der er gammelt og “danskt” igen er blevet hot hos en række forbrugere, og i dette tilfælde seere.

Så dem der ser DRK den 19. april, kan med andre ord se frem til at få historien om ugebladet der stadig bliver læst af over én million hver uge.

Man kunne formode at målgruppen skal findes der, og formodentligt blandt dem der har gjort dette siden 70″™erne, hvor “danskerne talte om” andre ting end i dag.

bbi70.jpgSerien der hedder “Danmark ifølge Billed-Bladet”, er det til trods både “sjov og overraskende” i følge DR, der har planlagt både at kigge ind i hovedet på dem der skrev indholdet der i 70erne, ganske som serien også har planer om at tale med dem der læste ugebladet der i 70″™erne.

Læs også  Vocas kaster sig over Sony Venice

Og da det jo vil ende med at give et “billede af det Danmark, som Billed-Bladet beskrev i 70″™erne”, kan det vel sagtens ikke blive mere retro.

Blandt de sikre vindere i den forbindelse er historierne om Simon Spies, Mogens Glistrup, Prinsesse Anne-Marie og Gustav Winckler, samt “tidens kvinder”, Kongehuset, terror, homoseksualitet, “Dødens Triumf” og arvestriden i Kauffmann-familien.

nojen.jpgBlandt de mange der bliver talt med er “journalisterne fra dengang” samt Simon Spies ekskæreste Inger Weile, Gustav Wincklers børn, mesterbokseren Tom Bogs ekskone og balletdanser Vivi Flindt.

På trods af de mange historier om netop Kongehuset, var Billed-Bladet ikke blevet “Danmarks royale ugeblad”, der i 70erne.

Derfor var der – dengang – også plads til historier om flyulykker, bortførelser, naturkatastrofer og kriminalstof.

Da 70erne må have været en tid hvor det var lidt sjovere at være journalist, inviterer serien også seerne til at møde folk fra begge sider af redaktionen, ganske som der også er plads til konkurrenterne, der ikke havde plads til at bygge “venskaber” op med kendte, for – til sidst – at sable dem ned i den åh så kendte Billed-Bladet historie, der totalt sabler en kendis ned til det rene ingenting.

prinsen-2.jpgSom vi alle ved, rejste flere af de kendte sig efterfølgende op, og blev – igen – en klassisk historie i Billed-Bladet, om den oprejsning den kendte fik.

Læs også  Panasonic viser nyt frem på ISE

Naturligvis i Billed-Bladet.

Billed-Bladet er efter sigende det medie her i landet, der “opfandt” at “besøge trafikofre”, for at få historien.

Gerne kort tid efter at de var blevet indlagt og totalt var pakket ind i gazebind, mens de fortalte historien om det uheld de overlevede.

Var der kendis mennesker der var utro, kunne ægtefællen græde løs i Billed-Bladet, der ugen efter kunne lade den anden part græde over det samme.

Kunderne fortsatte uanset med at købe Billed-Bladet, så det gik jo fint.

Vi erkender ikke at kende ugebladets oplag idag.

Vi gætter dog på at det er mindre 1/3 del af befolkningen der læser med, hver uge. I dag.

Der er premiere den 19. april på DRK.