NAB er nært forestående

Der sker så meget på lydområdet, at det nærmest ikke er til at rumme.

Et par trends ser dog ud til at være IP og evnen til at flere “maskiner” der kan “tale sammen” enten i samme eller på tværs af standarder.

Her lige en hurtig liste over hvem der kigger forbi, og – meget lidt – om hvad de har med.

Calrec viser deres Brio frem, der er en lille ny i Bluefin2 familien, der bare er 90 cm bred.

indput.jpgDet er en dual-layer, 36-fader maskine, der har indbygget en 15.6-tommers HD touchskærm.

Der også er hele brugerfladen.

De er også på vej med “the RP1 remote production unit”, der er en 2U “core”, der er en masse (?) FPGA-baseret DSP, der giver flere hestkræfter ude i studie hardwaren, eller som ( gætter vi på ) kan deles af flere rum/miksere, som eksempel.

Azden har en FMX-42a med, der er en 4 kanals mikser med “wide band frequency response” og “low noise levels”, der har et indbygget “10-pin kamera retur”, hvorfor vi gætter på at den kan monteres på broadcast kameraer til enten lokal lyd arbejde eller remote ditto.

JLCooper Electronics viser deres Eclipse MXL2, der er en 8 fader controller/expander med “high-resolution” RGB LCD knapper og rotary encoders.

brio.jpgMandozzi Audio Solutions har CIMIX med, der er en “compact digital on-air broadcast mixer”, der kan leveres i forskellige “customizable modular configurations”.

Wheatstone er en IP-network system design mixer.

Det hele kører IP-64 live, og er målrettet direkte TV.

Enheden og andet fra denne producent er opdateret/født til AES67 og kan – naturligvis – WheatNet-IP audio – over netværk.

De skulle have en del ny software med. Der må formodes primært at være målrettet eget hardware.

Lectronics har en PDR med, der er kort for Personal Digital Recorder.

SÅdan helt stille og roligt er der her tale om en 24-bit, 48 kHz Micro SD kort optager, der kan tage tidscode og så er der headphone jack ud.

Sound Devices her en bunke 633ere med, der er deres nyeste “mixer/recorder”, der nu har fået Dugan automixing og Sound Devices MixAssist med i pakken.

loudnesctl.jpgAlt sammen noget der kommer med firmware v4.50, der også kan diskuteres.

Der er nu suport for SuperSlot med Sennheiser EK-6042.

Tascam har taget lidt Rackmount ting med, herunder en solid-state SS-R250N (lyd) optagert, suppleret af en – hold fast – CD optager, SS-CDR250N.

Læs også  Canon frigiver første FF Cine kamera

Potentielt relevant, da CDer jo nu er så upopulære at du sikkert kan købe tusind af dem for en 5er.

De har dog også en masse IF-DA2 Dante hardware med.

Deres RC-SS150 er en Flash Remote controller, med en skærm så du kan “start og stop” af ( som vi forstår det ) op til 12 enheder, der altså kunne være en slags jukebox eller reklame afspiller, der – gætter vi videre på – kan programmeres med ekstern software, så du i en vild live udsendelse kan være lidt foran panikken.
Zaxcom har en Deva 24 mixer/recorder field optager med.

Folk der kenderDeva burde se frem til denne, der bliver suppleret af deres ZFR Body Pack Audio Recorder, der som du har gættet er en “optag lyd alle steder” box, der – igen – kan tage tidskode ind og en enkelt lavalier mic.

Linear Acoustic har deres Aero.ams med, der er et monitoring system, målrettet live broadcast.

Der er support for ATSC 3.0 og Fraunhofer MPEG-H, suppleret med smart metadata management og loudness processing, metering, logging og monitoring.

audiomanagaer.jpgKollegaerne i RTW har fokus på rackmount området, og viser en række TM3 ting frem, der blandt andet kan “embedde” flere signaler i et (integrate up to two devices in one carrier).

Wohler har en 16-kanals, 2RU A/V workstation med, der hedder AMP2-16V.

Den har AoIP option og klarer ellers Dante og AES67, suppleret af en masse power til at kunne analysere og håndtere “audio quality, level and loudness and metadata”.

Vil du høre SDI lyd kunne du vælge at gøre det på et par AMP1-8-M monitors, der kan høre “any or four SDI audio pairs”.

Der findes også en AMP1-2SDA der er en 1RU 2-kanals version.

Yamaha har en MMP1 Monitor Matrix Processor med der er et surround monitor system til studio brug.

Eller post.

mix1.jpgDer er masser af processing indbygget, så selv vilde mix kommer de rigtige steder hen.

Er du vil med deres CL og QL audio consoles, er de netop blevet opdateret til v4.1, der blandt andet byder på flere Dante funktioner og et hejsa til Shure wireless systemet.

Orban Labs viser et iMix 5.1 monitor system fremm, der er målrettet “critical monitoring and QC”, så prisern følger sikkert med.

De viser også deres “DSX Headphone Surround algorithm” frem, der skaber 5.1 i hovedtelefoner, suppleret af deres bud på ITU-R BS.1770 loudness måleudstyr.

Læs også  Grass Valley vil også være med

Yamaha viser et par HPH-MT7 hovedtelefoner frem, der er født til lydfolk i et “professional monitoring environment”.

Audinate har udtænkt en smart Dante Domain Manager platform, som du kan lære en del af, gætter vi på.

Det burde være muligt at “define and manage audio networks” via denne uanset “physical constraints of the network infrastructure”.

Barnfin har premiere på deres BTF-10-AESemb 8-kanal embedder/de-embedder målrettet AES audio.

Er du stadig lige analog, er der en veninde der hedder BTF10-AA, hvor AA garanteret står for. Ja gæt selv.

gummimic.jpgDer er 8x analog in, 8x analog ud, med mulighed for lige at convertere til/fra MADI.

Bexel har et “Fiber Mini Booth Kit”, der er et let og dermed pænt mobilt 16 kanals audio og 12 kanals video, der er født med video, intercom og IFB, suppleret med en option for kontrol af en bunke robotter/PTZ kameraer.

Frauenhofer IIS viser deres MPEG-H Audio codec frem, der er udviklet til 4K TV i Syd Korea.

Lyden her er “object-baseret”, og giver rent faktisk brugerne muligheden for at “mixe” lyden som de foretrækker ( for eksempel kunne ældre seere her i landet få et “teater mix” men vi andre oplever lydarbejdet i en drama produktion, red. )

Mandozzi Audio Solutions viser BEA3X frem. Det er en I/O enhed til MADI og Dante input miksere.

Gætter på at den hedder en “expander” på dansk.

Der er noget eller en del DSP i enheden, så alle indput kan “hjælpes”, hvis relevant.

Mandozzi har også en IPVOX med, der er en “audio-over-IP codec” “forbnindelse” med en for og bagende, hvor der er plads til “multiple connection”, suppleret af mulighed for mange standarder, så som VoIP, AES67, Pos og Wi-Fi.

Den kan håndtere 5.1 surround signal.

Som vi læser det, er det hele gemt i UMAC (Universal Multifunctional Audio Codec).

NTP Technology viser lidt nyt frem i form af en heftigt opdateret DAD AX32 audio converter og deres DX32 digital audio bridge, der nu er på v2.0 firmware, der giver så mange nye features at du hellere må tage ud og besøge dem her i landet, end at suse til LA, for at få det samme at vide.

Blandt nyhederne er dog en “mikser” matrix 1500×1500 non-blocking cross-points og en ny version af deres “Visual Matrix Control”, der også fungerer som routing software.

Læs også  Få fingrene i AJA Ki Pro Ultra Plus

Telos Alliance TV Solutions Group er på NAB2017 for første gang, og viser en række Audio-over-IP løsninger frem.

Audio-Techinica har deres 6000 Series High Density Wireless System med, der “operates outside TV bands” i 944″“952 MHz området ( som vi ikke aner om er OK her i landet, red. ). Der er plads til 31 samtidige kanaler i 4 MHz området, så det er nok det der er relevant.

Altså at du kan håndtere op til 31 kanaler med et 6000 Series system.

Der er nu IR sync i hver enhed, der kan remotes fra en PC.

Azden Corp viser en stereo/mono mikrofon frem der hedder SMX-30. Født til at være en video mikrofon.

SGM-250 professional er en dual powered shotgun microphone, ligeledes målrettet broadcast.

Alteros viser deres GTX Series Ultra-Wideband Wireless Microphone System frem, der er et “low-latency, uncompanded audio” system, der arbejder i 6.5 GHz området, hvorfor det ( i USA ) ikke kræver “no coordination”.

Der er support for MADI, fiber, Dante og AES67 så det kan forbindes direkte til et IP system.

Azden viser deres 310LT frem, der er et UHF baseret wireless body-pack system til ENG.

Bexel ESS, der er en del af Bexel ( der laver nogle heldige SuperSlow mikro kameraer frem.

ESS afdelingen viser QT-5100 PlayerMic, frem, der er en slags “smid mig på banen” mikrofon, der (gætter vi på ) kan tåle at spillerne hopper på den. Den er udviklet af Quantum5X.

Beyerdynamic har et rackmountet TG 1000 24-bit digital dual-receiver wireless system med der nu har support for Dante på bagsiden.

Senheiser er også nået til 6000 i deres two-channel Digital professional wireless microphone series, der deler features med Digital 9000 serien.

Der er også her support for brug af bodypacks, håndholdte, AES3 og det er sågar muligt at få noget ud af basen der er analogt.

Der er option for Dante i en Dante-ready version.

Shure har opdateret deres Wireless Workbench system control software til v6.12.

Nu er der support for logging, suppleret med muligheden for at “capture essential channel status information” og “frequency coordination”.

Wisycom viser deres MAT244 frem, der er en “wideband programmable diversity matrix combiner”, der kan kombinere radio frekvenser i en enkelt antenne, med udgangspunkt i op til otte antenner/områder.

Kan også hente fra op til fire antenner “on the fly”.

Der er helt sikkert masser af andet nyt.

Men det var lige hvad vi kunne finde.