Sony har opdateret Media Backbone Hive

Broadcastere og andre der lever af at producere levende indhold kunne tænkes at have oplevet at en del af deres seere, af deres flow TV, ikke længere kigger med.

Blandt andet fordi der er mange andre der tilbyder de samme “nyheder”, eller “historier”, der – måske – kommer endnu hurtigere ud til seerne og forbrugerne, da et par klik – idag – rent faktisk kan bringe nyheden hen på de platforme, hvor de yngre mediebrugere hænger ud.

Og det er Sony klar over er et “problem”, da de jo – også – lever af at broadcasterne bliver ved med købe og producere på deres hardware.

Eller rettere hard og software.

nytpublikum.jpgSonys Media Backbone Hive, er netop blevet opdateret til version 1,1, der – i følge Sony – byder på en masser nyt, suppleret af endnu mere gennemtænkte koncepter.

Og den korte version er at Media Backbone Hive er systemet der er født til at kunne levere på alle platforme, på tværs af “nettet”, inkluderende “Sociale” og “traditionelle” playout kanaler.

Alt kan redigeres så det passer den enkelte broadcaster, ganske som det kan skalleres fra “f唝 outputs til rigtigt mange.

Det er – gætter vi på – formodentligt muligt for en stor broadcaster at distribuere alle “kanaler” ( uanset om det er radio, TV eller “web”, til alle – andre – platforme på en og samme tid.

Læs også  Kommer der nogle nye kameraer på IBC

Hurtigere og lettere, da Media Backbone Hive både inkluderer Cloud baseret distribution, så en medarbjeder enten kan placere indhold i skyen, sende det direkte ud på de sociale platforme – suppleret – af samtidig upload til “Skyen”, der der kan redigeres “on-line” da grafik ( som eksempel ) kun findes der.

Systemet, der nu er nået til Version 1.1, kan naturligvis rigtigt meget mere, og kan målrettes både eksisterende ( News) systemer, eller potentielle systemer, hvis Media Backbone Hive er den enkelte broadcaster eller producent første større investering i automatisering, på tværs af platforme og region.

expand.jpgSony lover blandt andet en bedre integration med Adobe Premiere, flere såkaldte “open APIs” og en række nye brugerflader, så der kan arbejdes endnu mere effektivt.

Ideen er ydermere at overgå fra såkaldt “single media” distribution, til “omni-media produktion”, der – cirka – dækker over at Sony er klar over at et indslag til TV, både skal være 1,30 i nyhederne, kortere på web og måske længere på stream platformen, så den enkelte broadcaster kan tilbyde eksklusivt indhold på bestemte platforme, der – som eksempel – kunne være bag betalingsmure.

Sony skriver selv at de ønsker at tilbyde et system der supporterer – samtidig – produktion web/online, TV og radio uden at den enkelte platform bliver prioriteret mindre.

Læs også  Tid til en DMR

Blandt nyhederne i v1,1 er også en række remote/external og collaborative ideer, så flere kan tilgå det samme materiale samtidigt.

Hvilket hardware, softwaren så ender med at kræve, må du tale med Sony eller en af deres forhandlere om.

Sikkert er det at Sony – med pænt store skridt – er på vej med løsninger der kan kaldes næsten komplette “news systemer”, der fra start af, er født til at arbejde sammen med ( andre ) news systemer, der – for eksempel – allerede er etablerede hos den enkelte broadcaster.

Vi har tidligere skrevet om Media Backbone Hive, der rent faktisk er – potentielt – relevant hos selv mindre broadcastere, der jo først bliver større, når de kommer ud over kanten og breaker deres nyheder på flere samtidige platforme, som eksempel.

Som vi læser omtalen af det opdateret produkt, er det specielt en række nye evner til at kunne bruges som et slags “Enhanced remote production” system, der – helt sikkert – inkluderer proxy redigering, mens der uploades til skyen.

Noget Sony allerede har introduceret.

Og når der så kan broadcastes “direkte fra skyen”, er det jo oplagt at optagelser der er 5 minutter gamle, kan sendes i fuld kvalitet i det sekund proxien er klippet i den nye “standalone Editor”.

Læs også  Apple TV kunne eksplodere

Vi har fundet en helt ny video, der forsøger at forklare hvad du kan i Media Backbone Hive ( formodentligt i v1,1 ) og den “originale” lancering fra NAB2016, hvor der er pænt meget gang i compressoren.

Vi har ingen anelse om prisen, versioner, og hvordan du kommer igang.

Tal med Sony, eller en af deres forhandlere om det.

Du kan også læse lidt mere her