De må komme hertil i en fart

I takt med at det nu længe har været muligt at skabe hæderlige optagelser i 4K, for nærmest ingen penge, er det helt tunge miljø løbende på vej mod kvaliteter, vi andre kun drømmer om.

Således også Cooke.

5stk3.jpgDenne producent af glas der ser rigtigt godt ud, har netop sluppet nyheden om at de nu også producerer en serie der hedder S7/i, der som du har gættet, problemfrit dækker endnu større CMOS, end tidligere.

Nyheden der konkret dækker alt under 46.31 mm diameter, dækker dermed alle prografessionelle video kameraer ( der bliver brugt til at optage spillefilm på, red. )

Dermed er der nu endelig kommet en potentiel vinderserie til RED 8K VV 21.60×40.96 mm, eller en serie der starter på 18mm og som fortsætter op til 135mm, som “bare” dækker Full Frame, der jo også er blevet et populært format at optage i.

5stk2.jpgDermed kan alt fra Sony E-mount FF fanboys, til dem der insisterer på at optaget i 8K på Red, eller – vel sagtens – Arri 65, endelig investere – eller leje – et sæt optikker der passer sammen, dækker det hele, og som har netop det “moderne” look, der leder tankerne hen på det look som film havde for 50 år siden, bare skarpere.

Læs også  Sony kan skam også

Der er reelt ikke sluppet meget ud om denne nye Cooke S7/i serie.

specs-2.jpgDe centrale detaljer som at der er tale om en “ren T2″ serie, der kan komme tæt på, helt ned til 10-20 centimeter på de bredeste, og endeligt at de begynder at shippe til juni, hvilket betyder at en god bunke af sommerens spillefilm, kan få fingre i dem, og dermed allerede nu beslutte sig får RED i 8K, suppleret op med Full Frame “b kameraer”, der nu kan beholde produktionens look, da optikkerne jo problemfrit dækker FF, ganske som at der er en masse PL mount->E mount løsninger ude.

5stk-2.jpgFolk der er vant til at bruge Cooke, har bemærket at der er et lille “i” med, hvilket betyder at den nye serie også er udstyret med /i Technology, der er heldig i blandt andet VFX sammenhænge.

Serien består af: 18mm, 25mm, 32mm, 40mm, 50mm, 75mm, 100mm og 135 mm, og priserne er absolut ukendte, men garanteret vildt høj.

5stk2.jpgCooke har sluppet en lille demo af hvad den nye serie kan.

Og der kan vel ingen tvivl være om at det er lige som det skal være.

Naturligvis skudt på et RED W8K af Michael Lindsay og Brendan McGinty.

Cooke Optics S7/i Prime Lens Full Frame Demo Footage from Cooke Optics on Vimeo.