Adobes opdaterer Creative Cloud

Hvis du længe har undret dig over hvorfor der ikke var flere “video funktioner” i Adobes Creative Cloud, er det fordi at det er nu de opdateringer du har håbet på, kommer.

Adobe er nemlig på vej på NAB2017 med en masse ideer til grafik, animation, lyd og deling af indhold, samt support for HDR, VR og 4K i deres Creative Cloudog hele systemet rundt.

vr-2.jpgSom tidligere, bliver deres Adobe Stock suppleret op med en masse 4K video, ganske som deres Adobe Sensei nu giver endnu mere AI.

Max Hagelstam, der er nordisk videospecialist hos Adobe, forklarer:

-Der er sket en eksplosion i efterspørgslen på fængende og personaliseret video-content, og kombineret med de teknologiske fremskridt kræver det, at videoproducenter kan levere indhold af enormt høj kvalitet. Det er både de helt store studier og næste generation af YouTube-stjerner, der i dag har brug for en komplet, skalérbar løsning, der giver dem maksimal værdi af deres indhold. Hos Adobe har vi en lang tradition for at gøre komplekse udfordringer simple, så kreative kan fokusere på det, de er bedst til, og det efterkommer vi bl.a. i den seneste opdatering med en endnu større integration med Adobe Sensei, slutter han.

Hvad er så Adobe Sensei, tænker enkelte måske.

Læs også  Sony er super rå

Jamen det er da din nye AI.

upload.jpgAdobe Sensei er tænkt som en “funktion” der sørger for en bunke “intelligente services”, så du slipper for selv at udføre en række “rutineopgaver”, der nu bliver “hurtigere og nemmere at udføre”, som Adobe skeriver det.

Som eksempel kan Sensei “normalisere lydstyrken på tværs af en hel tidslinje med et enkelt klik i Premiere Pro eller Audition”, hvilket tidligere krævede et klik på en Compressor, hvis du er profressionel bruger.

Dermed kan også – ikke professionelle – nu klare det med et klik.

Character Animator får via Sensei tilført “en række komplekse algoritmer i realtid, der sikrer perfekt lipsync hos figurerne”, så du kan lave en “tegnet” animation, hurtigere end tidligere.

Og vælger du at basere denne på templates, kan du lave en spillefilm på et par minutter.

Adobe Experience Cloud, supplerer med information om de mange “online videosteder”, så hvis du vil smide stock video op, kan du der både se og læse mere om hvad der er smart, i forhold til den enkelte tjeneste.

Det er formodentligt også muligt at læse “specs” for det enkelte sted, så du ikke oploader i det forkerte codec, eller andet.

Nyt i forhold til Stock, er Pond5, der betyder at du nu kan hente endnu mere 4K video, direkte ud af Adobe Stock.

Læs også  Sony har opdateret Media Backbone Hive

animation.jpgHar du noget at bidrage med, er det nu også en mulighed, via “Destination Publish” i Premiere Pro eller Adobe Media Encoder.

Der skulle være sket en række opdateringer af After Effects, der har fået en række nye Motion Graphics Templates, der – burde – betyde at du på få sekunder kan “tilføje flotte titler” eller “animationer”, baseret på de omtalte templates.

“Essential Sound” Panelet skulle forbedre lyden i Premiere Pro, mens “Camera Shake Deblur” i After Effects kan få ellers ubrugeligt billedmateriale til at fungere igen.

“Character Animator”, er fortsat i beta, men kan nu lidt mere, og kan nu – snart – animere i realtid, så du kan lave tegneserie TV direkte fra bærbar.

En ny feature, der har potentiale er “Team Projects”, der ligeledes er i beta. Her kan flere kollegaer ( arbejdsstationer ) arbejde sammen om samme projekt, og løbende opdatere hinandens arbejde.

Der er konkret tale om et “cloud-baseret samarbejds-workflow”, der via “Dynamic Link” og “Adobe Media Encoder”, sørger for at det hele går hurtigere.

Der er flere nyheder i den nyeste version af CC 2017

Her lige den nyeste hipster video fra Adobe.