HEVC rygsækDNG er en realitet

Den efterhånden pænt populære LU600 enhed, der er en af LiveUs populære løsninger, der – i et stykke tid – har været “forberedt” til at kunne andet og mere end 1080, ser nu ud til at ende med at kunne det som – ingen andre – kan.

Enheden bliver nemlig på NAB2017 opgraderet til at kunne håndtere 4K video i en HEVC kvalitet, der – lidt upræcist – ser ud til at ende i en 20 Mbit/s kvalitet H.265, der – cirka – svarer til 40 Mbit/s i den nu snart fortidige H.264.

Opgraderingen er fortsat så nyt at LiveU end ikke er nået til at fortælle om det på deres site.

Den skulle dog være god nok, hvorfor 4K UHD nu kunne gå hen og blive endnu billigere at streame live.

libveu.jpgKortet, som de kalder for deres HEVC Pro Card, der reelt er den opdatering af deres LU600, de har lovet et stykke tid, ser det til trods ud til at kunne netop det der kan forventes.

Og selv om at der stadig er en forsinkelse på ned til et halv sekund, bliver forsinkelsen løbende kortere, hvilket gør live studie “samtaler” endnu mere potente.

Producenten selv lover “endnu bedre” 1080/4K video kvalitet, der nu også supporterer VR og 360 grader i den kvalitet de kalder for “broadcast-grade”.

Læs også  De store forklarer IP og SDI

Der skulle være op til 4 timers batteritid, hvilket kan undre, da der jo skal regnes og komprimeres heftigt, for at få sendt 4KUHD hjem i H.265.

Der er nu flere muligheder for “Dynamic bitrate” og “changes on the fly”, der reelt handler om hvad der er af muligheder “i luften” i forhold til hvor og hvordan der sendes hjem.

HEVC hardwaren har fortsat support for H.264.

Broadcastere der både har behov for at kunne “optage” på “senderen” og sende hjem live, har nu også denne mulighed, der reelt kan “sende hjem” i op til noget der ligner 4X hastighed ( op til 80 mbit/s ).

upgraderbar.jpgSamuel Wasserman, LiveU”™s CEO, siger:

-LiveU”™s HEVC Pro Card is a major breakthrough, combining the industry”™s leading portable bonding unit with the most robust 4K HEVC encoder to drive bandwidth, cost and performance efficiency. This will appeal to both innovative global broadcasters looking to deliver HD and 4K/UHD live video and regional broadcasters streaming from bandwidth-challenging areas. We see massive potential for live sports and other premium applications, as well as breaking and developing news coverage, slutter han.

Ejere af LU600ere kan i den forbindelse “bare” nøjes med at udskifte “videokortet” til det nye HEVC Pro kort, der både leverer bedre H.264 eller H.265 der stadig kun bruger den halve båndbredde, eller som leverer dobbelt så god kvalitet på den samme båndbredde.

Læs også  10bit Canon Log ud af EOS R

LiveU mener dog at kortet selv til H.264 brug er relevant, da kortet nu koder “pænere” og “bedre” end tidligere.

LiveU er i den forbnindelse nu nået til sjette generations hardware, hvilket burde understrege at der her er tale om en løsning der er værd at overveje, selv om at der her i landet er en masse AVIWEST gear.

LiveU er uanset på NAB2017 for at vise en række nye ideer og nyt hardware, der er stadig mere målrettet “live IP video uplink”, der også kan bruges som “alene stående DNG”.

Her promoen for LU600 før opgradering med HEVC Pro kortet.

De har dog længe lovet at enhenden kan opgraderes.

Det ser ud til at være til fældet nu.