Sigma Cine glas er altså heldigt

Nu har vi netop skrevet om Canons nye zoom, der – reelt – sørger for at der kan arbejdes fra 18mm og op til 200mm, reelt 400, hvis der bruges en x2 Extender.

Det er dog ikke alle der har brug for den “lethed” der kan findes i at bare to optikker dækker “alt”.

Omvendt.

Har du ikke helt så mange penge, og har stadig mod på noget der overbeviser, kunne Sigmas to nu være relevante.

De har jo snart konverteret alle deres ART optikker til Cine, hvorfor vi gik og manglede en 14mm og den 135mm, der er skarpere end godt er.

Det gør vi ikke mere.

Begge nyheder er nu en realitet, og bliver vist frem på NAB2017.

Og nu hvor Sigma er hyper fokuserede på hastighed i deres glas, kan du – og os andre – se frem til en Sigma Cine FF High Speed 14mm T2, der altså er tæt på at være hurtige end selv de dyreste Zeiss primes, der stadig koster en Mercedes om dagen.

14mmsig.jpgAt leje.

Det gør Sigmas nye 14mm T2 ikke.

Den er formodentlig så billig at du må nøjes med at købe den, og så ellers sørge for at den altid er med, når du skyder kreative billeder.

Læs også  4ind og 2ud recPlay server

Er du på et S35 kamera, burde den kommende 14mm svare til en ( cirka ) 20-22mm, hvilket er rigtigt heldig, og stadig både hurtigere og bredere end den ellers super populære 16-35 fra Canon.

Omvendt, skal du lave HeadNshoulders ligner Sigmas 135mm det hit du har efterspurgt længe.

Den skulle – efter sigende – være både skarpere og “sjovere” end både Nikons ellers umuligt skarpe 105mm, ganske som Zeiss har fået baghjul selv om at deres nyeste 135mm Milvus såmænd også er heldig.

Sigma Corporation er med andre ord godt igang med at løbe fra stort set alle, med deres ART og nu også Cine serie.

Og skulle det være relevant, er deres 35mm T1.5 og 50mm T1.5 samt den heldige 85mm T1.5, formodentligt nok til de fleste jobs, hvis du også lige får investeret i deres 14mm, der måske ikke er den “bredeste i verden”.

Til gengæld er den hurtigere end alle andre, så Sigma er og bliver en overvejelse værd.

135mir.jpgSkulle du være frisk på deres 135mm er det vel ikke andet at sige end at den helt sikkert også er værd at overveje.

Den komplette Sigma Cine ART serie er nu oppe på at inkludere:

En 14mm T2, en 20mm T1.5, en 24mm T1.5, deres 35mm T1.5 en 50mm T1.5 samt den pænt nye 85mm T1.5, nu endeligt suppleret af en 135mm T2.

Læs også  30.72TB SSD på vej

Som alle længe har pointeret det, mangler Sigma derfor kun 2-3 optikker, nemlig en 100mm f1,? Macro, der skal være skarpere end Milvus 100mm M samt en 35-60mm Macro optik, der også skal være hurtigere end F2.

Det ville også klæde dem med en 180mm Macro der arbejder 1:1.

Sigma skulle dog ingen planer have om ART macroer.

Uanset.

Er du på NAB2017 har de en stand, hvor du kan spørge dem om fremtiden for den del af deres sortiment.

Vi har ingen priser på deres nye Cine optikker.

SLR versionerne er dog kravlet endog gevaldigt op i pris, på det sidste, så selv om at de ender med at få en god pris, er det altså ikke Samyang priser du skal forvente.

Et bud er at de ender med at blive prissat tæt på Xeen. ( gætter vi på )

Alle Sigma Cine kommer i Canon, Sony E & PL Mount.