Sound Devices viser to nye frem

I takt med at stadig flere produktioner vælger at optage lyden seperat, eller – i det mindste – supplere med en seperat optagelse, er de små “Recorders” kommet i vælten.

Det har Sound Devices, hvorfor deres to nyeste “EFP mixere” såmænd også kan optage.

Derfor er de nu ude med to nye – lidt mere end bare – lydmiksere, som de kalder for deres MixPre Series.

Serien, der ydermere har den “nye fordel” at der er USB audio ud af dem, er dermed også et “lydkort”, der enten kan bruges med en computer på location, eller som “studie optager”, hvor GUI findes inde på computer i stedet for nede på de små knapper på MixPreen.

hoj-5.jpgTilbage på MixPre, er det nu ikke fordi der er særligt mange ting der “ikke kan lade sig gøre”.

Den lille er en 3-input/5-track optager mens den store er en 6-input/8-track.

Som vi læser pressematerialet er det kun Mix-Pre 6 der har “USB audio streaming”.

Til gengæld er de begge udstyuret med Sound Devices Kashmir preamps, som er helt nye.

De skulle lyde godt og med et noise floor på -130dBV, suppleret af analoge limiters ( det kan være det også kun er på den store, red. ) suppleret med ligeledes nye 32-bit A-D converters, kunne det være en overvejelse værd at tjekke ud om de lyder som de skal, eller bedre.

Læs også  2TB i din bærbare mac

Der ser dog ud til at være en række andre forskelle på de to løsninger, også.

MixPre-3 har således “kun” 3 balancerede XLR mic/line inputs, mens MixPre-6 både har 4 balancere XLR indgange og TRS “combo jacks” så alt fra line til mic signaler kan blandet hvis nødvendigt.

I bedste stil er der nu “indbygget” camera return, og eller (?) tidskode. ( det kan være at det er samme forbindelse, hvorfor lydkaptajnen kan vælge at sende lyd tilbage til kamera, eller sende TC.

ligned.jpgBegge dele er smarte.

Det er lidt uklart om det er muligt at gøre begge dele samtidig, via denne udgang.

Ellers er der der indbyggede pan og solo funktioner suppleret af “heftige” LED lamper, der blinker så solbriller nu er påkrævet på EFP.

Der er indbygget Basic og Advanced navigation, så det er muligt ikke at pille ved de forkerte knapper, når du løber rundt.

Folk der virkeligt er nede i lyden, kan glæde sig over at der også er ISO metering, routing, timecode, mic pre gain, stereo og Mid/Side channel linking, headphone presets og mere.

Priserne, og her bliver det virkelgit sjovt, er 649 eller 899 dollars, og de skulle være til levering “engang” i maj.